Minderjarige dader dodelijke steekpartij Maldegem moet naar gesloten jeugdinstelling

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Jeugdrechter stuurt minderjarige dader dodelijke steekpartij Maldegem naar gesloten jeugdinstelling

Kristof Luypaert

De minderjarige verdachte van 15 jaar die dinsdag is voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van het doden van zijn buurman, is na een beslissing van de jeugdrechter in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. In het belang van het onderzoek wenst het parket geen verdere commentaar te geven.

In het Oost-Vlaamse Maldegem is maandagavond een 53-jarige man om het leven gekomen bij een gewelddadig incident. Daarbij is een minderjarige verdachte opgepakt. De feiten gebeurden rond 19.15 uur in de Koning Leopoldlaan in Maldegem.

Het parket stapte ter plaatse af samen met het labo, het afstappingsteam, de onderzoeksrechter, de jeugdrechter, een wapendeskundige en een wetsarts. Dinsdagavond is een minderjarige verdachte gearresteerd. Hij verscheen gisteren voor de jeugdrechter in Gent. Een wetsarts zal een autopsie uitvoeren op het lichaam van het slachtoffer.

Over de precieze omstandigheden of de motivatie van de verdachte is momenteel nog maar weinig bekend.

https://redactie.palnws.be/2021/05/drama-in-maldegem-burenruzie-eindigt-in-steekpartij/
Klik hier en lees ook dit PAL NWS artikel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen