Man met 33 veroordelingen 2,5 jaar na feiten voor rechtbank: riskeert 18 maanden effectief voor slagen en verwondingen

Foto: illustratief. Shutterstock

Uncategorized

Man met 33 veroordelingen: riskeert 18 maanden effectief voor slagen en verwondingen

Kristof Luypaert

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moesten zich deze week woensdag twee broers verantwoorden voor slagen en verwondingen. De feiten vonden al meer dan twee jaar geleden plaats. Een van de verdachten kreeg al 33 veroordelingen. Een broer had een discussie met een opdrachtgever, waarop de twee de man in elkaar sloegen en dwongen een schuldbekentenis te ondertekenen over een onbetaalde factuur. Het parket vordert 18 maanden cel voor de twee.

Rudy V. werkte als onderaannemer voor het slachtoffer en deed voor hem een opdracht van pleisterwerken. Volgens zijn opdrachtgever werkte hij die niet correct af waardoor deze weigerde Rudy uit te betalen. Daarop nam Rudy V. enkele materialen van de opdrachtgever mee als een soort van onderpand. Daarna stuurde hij dreigende sms’jes naar de man die daarop klacht indiende bij de politie.

Uiteindelijk kwamen de twee overeen dat de meegenomen spullen mochten worden opgehaald en dat Rudy zou uitbetaald worden.

Op 19 januari 2019 ging de opdrachtgever, samen met een vriend bij Rudy om de spullen op te halen. Toen alles was ingeladen, ontaardde een nieuwe discussie in een vechtpartij. Rudy’s broer Kevin V. mengde zich in het gevecht.

Verdachte kreeg al 33 veroordelingen

De opdrachtgever en diens vriend kregen rake klappen toebedeeld en onder dwang zou hij een schuldbekentenis ondertekend hebben waarin hij zei de openstaande factuur alsnog te zullen betalen.

Volgens het parket van Mechelen handelden de broers met voorbedachten rade om hun opdrachtgever aan te vallen. De twee ontkennen dat echter en schetsen een andere versie van de feiten.

“Nadat alles was ingeladen kwamen de baas en zijn vriend dreigend rond mij staan en kreeg ik te horen dat ik toch niet betaald zou worden”, zei Rudy.

“Ik ben toen beginnen vechten. Mijn broer kwam net aangereden voor een bezoek aan onze vader en is tussengekomen in een poging het gevecht te doen stoppen. Er was helemaal geen afspraak op voorhand en geen dwang tot die schuldbekentenis.”

Het parket gelooft die uitleg niet. Beide mannen hebben immers een zeer zwaar strafregister. Rudy heeft reeds zes veroordelingen achter zijn naam, Kevin maar liefst 33.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen