INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

Marc Van Ranst in de clinch met Nederlandse coronascepticus op Twitter

Niels Geerinck

Marc Van Ranst verblijft momenteel in een safehouse maar dat weerhoudt hem niet van te tweeten, zo bleek gisteren. De viroloog had op Twitter een wederom een aanvaring. Ditmaal met de Nederlandse scepticus Willem Engel.

De aanvaring tussen Van Ranst en Engel vond gisterenavond plaats. Willem Engel studeerde biofarmacie en is actievoeder en initiatiefnemer van de actiegroep Viruswaarheid. Die actiegroep probeert de hiaten in het coronabeleid kritische te benaderen en de impact van maatregelen maatschappelijk aan te kaarten.

“Extreem gehaat”

Engel alludeerde gisteren op Twitter, dan Van Ranst zelf medeverantwoordelijk was voor het feit dat hij nu ondergedoken moet leven. Volgens Engel maakt Van Ranst het soms erg bont en snoert hij vaak kritische stemmen, waardoor hij zichzelf in een slecht daglicht plaatst. “Ik ben niet voor het bedreigen van wie dan ook, maar Van Ranst heeft het zo bont gemaakt dat hij nu extreem gehaat is. Natuurlijk is hij niet alleen verantwoordelijk, maar hij heeft zeker een aandeel in de angstpandemie”, aldus Engel.

De viroloog reageerde op de uitlatingen van Engel. Hij noemt Engel een mafkees en een ‘wappie’. “Laten we een kat een kat noemen, Willem: je bent een mafkees. Je kan al je kennis van virologie, immunologie en epidemiologie op de achterkant van een postzegeltje schrijven en zelfs nog plaats over hebben. Maar op de wappiekermis sta je wel met een heel groot en opzichtig kraam”, zo antwoordde Van Ranst.

Daarop repliceerde Engel dat Van Ranst wellicht een goed bedreven is in ‘bedrogologie’ en ‘oplichtkunde’.

Straatborden

De discussie tussen Van Ranst en Engel vond bij onze Noorderburen ook heel wat weerklank. Door een project van internetpersoonlijkheid Alexander Klöpping zou de discussie nu waar te nemen zijn in heel wat bushokjes en op reclameborden doorheen heel Nederland.

Klokkenluiders

Het gesprek vond ook ingang bij een actiegroep ‘de klokkenluiders voor vrijheid’. De groep zou een gecoördineerde reeks aan berichten aan Van Ranst gericht hebben. Ze trekken paralellen tussen Jaap Van Dissel (Nederlandse infectioloog) en Marc Van Ranst. De viroloog reageerde alvast weinig onder de indruk. Hij noemde ze een “voorbeeld van een trollenlegertje” en “sukkels zonder enige creativiteit”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Marc Van Ranst in de clinch met Nederlandse coronascepticus op Twitter”

Plaats een reactie

Delen