Tiener dreigt op sociale media met schietpartij op school

Illustratief. Foto: PhotoNews.

Uncategorized

Meense school sluit nadat tiener op sociale media met schietpartij op school dreigt

Kristof Luypaert

Een onbekende heeft woensdag beelden op sociale media geplaatst waarin hij of zij ermee dreigt om mensen neer te schieten in het VTI Sint-Lucas in Menen. De politie neemt de dreiging ernstig. De school heeft beslist om vandaag donderdag de deuren te sluiten.

Op verschillende sociale media kanalen circuleerden woensdagavond verschillende beelden waarop een jongere dreigt met een ‘school shooting’. “Daarop zijn wij een onderzoek gestart”, zegt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van politiezone Grensleie.

In het belang van de veiligheid werd deze ochtend in overleg met de directie besloten om de school dicht te houden. Alle leerlingen werden verwittigd. Ondertussen zetten wij onze zoektocht naar de verdachte verder. We bekijken alle mogelijke pistes. Voor de rest kunnen we nog niets kwijt over deze zaak.”

Het is nog niet duidelijk of de wapens die op de beelden te zien zijn, echt of vals zijn. Vrijdag is er ook de vijftig dagen-viering van de laatstejaars. “Het is niet ondenkbaar dat iemand dit aangrijpt om een flauwe grap te maken. Maar dat zou wel erg wrang zijn, gezien de situatie“, aldus Vannieuwenhuyse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen