Nog geen uitspraak in kort geding van Open Vld-woordvoerster tegen 't Scheldt

Zelfa Madhloum. Foto Facebook.

Uncategorized

Nog geen uitspraak in kort geding van Open Vld-woordvoerster tegen ’t Scheldt

Kristof Luypaert

De burgerlijke rechtbank heeft donderdag nog geen uitspraak gedaan in het kort geding dat Open Vld-woordvoerster Zelfa Madhloum had aangespannen tegen een medewerker van de satirische website ’t Scheldt. De man is een wrakingsprocedure gestart, waardoor het kort geding geschorst werd in afwachting van een uitspraak door het hof van beroep.

Zelfa Madhloum wil dat ’t Scheldt een reeks artikels over haar verwijdert waarin ze als een dief en een sjoemelaar wordt afgeschilderd. Ze pikt het ook niet dat er privégegevens van haar, zoals haar thuisadres, in vermeld worden.

t Scheldt verwijderde inmiddels de artikels van de website voor de rechtszaak, maar Madhloum vreest dat dat slechts tijdelijk is. Ze vroeg de rechter daarom om ’t Scheldt te verbieden van ze nog te publiceren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

5 gedachten over “Nog geen uitspraak in kort geding van Open Vld-woordvoerster tegen ’t Scheldt”

  1. Heeft daar iemand schrik dat er meer zou uitkomen, zoals wat er bij El Kouakibie is boven water gekomen? Ik zie één rode draad in dit verhaal: allemaal tot het gerecht toe zijn ze in bezit van een politieke kaart van Ovld. Deze flagrante aanval op de vrije pers, zal het vertrouwen in Ovld en in de politiek in het algemeen veel meer schade toebrengen dan wat het ’t Scheldt ooit zal kunnen doen. Mijn redenering is althans: Ik kende die madam niet, nu weet ik dat het iemand is van Ovld die het gerecht, dat door een bevriende minister geleid wordt, inschakelde om een deel van (satirische) pers per se aan banden wil leggen omdat door diezelfde pers haar vriendin in opspraak is gekomen omdat ze sjoemelde met subsidies.

  2. Het is ver gekomen wanneer een vreemdelinge zomaar een klacht mag indienen tegen een Vlaams journalistencollectief. Hopelijk wordt haar verliezerspartijtje van ’t zevende knoopsgat, samen met valse tronie Lachaert en de hele corrupte vivaldikliek door de kiezer onder de kiesdrempel geschopt.

  3. met quickie-stickie als minister van justitie zal het koud kunstje zijn om in mechelen een bevriende “rechter”te vinden die t’Scheldt zal veroordelen,imam-somers zal daar nauwlettend op toe kijken

Plaats een reactie

Delen