Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Pentagon stopt met de uitbouw van ‘Trump muur’

Niels Geerinck

Er komt geen verdere uitbouw van de grensmuur die onder Donald Trump werd geconstrueerd. Het Amerikaanse ministerie van Defensie laat weten alle middelen die richting het bouwproject zouden gaan, meteen te stoppen.

De bouwstop komt niet als een verrassing. Huidig president Joe Biden liet in januari al verstaan dat hij een einde zou stellen aan het verder uitbouwen van de grensmuur. Het geld dat nu vrijkomt zal het ministerie van Defensie elders gaan gebruiken. “In navolging van verklaringen van de president, zal het ministerie van Defensie alle bouwprojecten voor een grensmuur beëindigen die zijn betaald met geld dat oorspronkelijk was bedoeld voor andere militaire missies”, aldus de woordvoerder van het Pentagon.

Het bouwen van de muur op de Amerikaans-Mexicaanse grens was één van de speerpunten van de presidentscampagne van Trump in 2015. Het project werd destijds gefinancierd door het Pentagon en het ministerie van Defensie. Biden ziet de situatie aan de grens niet als zorgwekkend en schort dus alle toestroom van middelen richting de verder uitbouw van de muur volledig op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Pentagon stopt met de uitbouw van ‘Trump muur’”

Plaats een reactie

Delen