Minister Alejandro Mayorkas van het departement van Binnenlandse Veiligheid. Photo News

Minister Alejandro Mayorkas van het departement van Binnenlandse Veiligheid. Photo News

Uncategorized

Regering-Biden begint met gezinshereniging illegalen

Simon Segers

Het Amerikaanse departement van Binnenlandse Veiligheid kondigt vandaag aan deze week te zullen starten met het herenigen van familieleden die illegaal in het land verblijven. “Wij zullen onvermoeibaar blijven verder werken om families de kans te geven om te herenigen en te herstellen.”

Alejandro Mayorkas is de bevoegde minister voor het departement van Binnenlandse Veiligheid. “De taskforce gezinshereniging werkt dag en nacht om de wrede scheiding van kinderen en hun ouders door de vorige regering aan te pakken. Ik ben fier om aan te kondigen dat wij de eerste van deze gezinnen zullen beginnen herenigen.”

‘Humaner migratiebeleid’

President Trump voerde tijdens zijn ambtstermijn een ‘zero tolerance’-beleid waarbij illegalen strafrechtelijk vervolgd werden. Vaak leidde dit ook tot gescheiden familieleden. Biden beloofde reeds tijdens zijn presidentscampagne een ‘humaner immigratiebeleid’. De VS kampt op dit moment met de grootste migrantenstroom aan de zuidelijke grens in vijftien jaar tijd. In maart konden we nog berichten dat een recordaantal onbegeleide kinderen door grenspatrouilles werden opgepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Regering-Biden begint met gezinshereniging illegalen”

  1. Je kunt niet het ocmw van de hele wereld zijn ,op het laatste blijft er van uw eigen land niets meer over, maar ja die politiekers hebben daar geen hinder van hun woekerloon wordt alsmaar meer en ons karretje in de supermarkt wordt maar duurder

  2. Vent-president Biden en zijn regering / administratie / partij zijn compleet van het padje af. De Verenigde Staten van Amerika nadert met rasse schreden, real-time te volgen, het einde.

Plaats een reactie

Delen