Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Vermoedelijke daders cyberaanval pijplijn nu zelf gehackt

Simon Segers

DarkSide, de hackersgroep die wordt verdacht van de cyberaanval op Colonial Pipeline, is nu vermoedelijk ook zelf gehackt. Vorige week werd een Amerikaanse pijplijn met gijzelsoftware geblokkeerd, waardoor er snel brandstoftekorten optraden aan de oostkust. 

De hackersgroep laat weten op het darkweb dat ze geen toegang meer hebben tot hun blog en buitgemaakte losgeld. Ook enkele van hun servers zijn niet langer toegankelijk. Losgeld wordt betaald in (niet-traceerbaar) cryptomunten, maar zou nu dus door onbekende hackers buit zijn gemaakt. De blog dient om gestolen gegevens op het darkweb te plaatsen, waarmee ze gedupeerde bedrijven kunnen onder druk zetten.

Apolitieke organisatie

DarkSide ontkent zelf betrokken te zijn bij de aanval op Colonial Pipeline. Het hackerscollectief geeft zelf aan een apolitieke organisatie te zijn. Ze geloven echter wel dat hun gijzelsoftware gebruikt is bij de aanval en beloven in de toekomst na te gaan wat de plannen zijn van hun afnemers. De Amerikaanse president Biden gelooft dat Rusland deels schuldig is. De groep zou in het Russisch gecommuniceerd hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen