Aanwezigen met een spandoek - foto: Photonews

Aanwezigen met een spandoek - foto: Photonews

Uncategorized

Woordvoerder van La Boum: “Uit de hand gelopen na optreden politie”

Niels Geerinck

Het uit de hand lopen van La Boum 2 kwam vooral door het hardhandig optreden van de politie. Dat zegt de woordvoerder van de organisatie achter het festival vandaag. Hij benadrukt dat het evenement geen plek is voor gewelddadige relschoppers.

De woordvoerder van L’Abîme, Dave Monfort zegt dat het evenement van 16 uur tot 17:30 uur zonder enige problemen verliep. Volgens hem waren de problemen begonnen vanaf het moment waarop de politie tussengekomen is en omdat deze ook meteen hardhandig optrad. Via verschillende sociale media hadden heel wat relschoppers al present getekend.

In het Ter Kamerenbos waren in totaal meer dan 2.000 mensen op post. Slechts een kleine minderheid daarvan raakte later op de avond slaags met de ordediensten, zo benadrukt de organisatie.

“Feesten en geen geweld”

Ondertussen is La Boum 3 door de organisatie aangevraagd bij de Brusselse politie. De Stad Brussel neemt nu de aanvraag in acht en zal deze analyseren. Het collectief geeft aan dat het evenement geen geweldadige groepen duld. “Zolang er een sfeer van feesten heerst, durven de gewelddadige groepen niet tussen te komen. Want wij, de deelnemers, gaan hen direct identificeren en wegsturen. Ze hebben maar vrij spel vanaf het moment dat de politie chargeert en iedereen in paniek door elkaar loopt.”, aldus Montfort.

Buitensporig politiegeweld

In het kielzog van La Boum 2.0 doken op social media heel wat filmpjes op. In de filmpjes gingen Brusselse agenten vaak zeer hardhandig met deelnemers en omstaanders om. Dit leidde tot heel wat verontwaardiging op sociale media. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zei eerder vandaag al dat de filmpjes allemaal geanalyseerd zullen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

7 gedachten over “Woordvoerder van La Boum: “Uit de hand gelopen na optreden politie””

  1. “Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zei eerder vandaag al dat de filmpjes allemaal geanalyseerd zullen worden.” en geklasseerd zonder gevolg want de straffeloosheid van politie is gegarandeerd in onze democratie

  2. Het was duidelijk dat de matrakken (oproerpolitie) orders hadden gekregen om gewelddadig op te treden tegen de parkbezoekers. Geweld en repressie, toevallig het handelsmerk van de liberalen. Maakt je een coalitie met OVLD, CD&V en de PS dan krijg je sowieso een cocktail van geweld. De verantwoordelijkheid voor de veldslag (repressie) op 2 mei 2021 in Terkamerenbos ligt bij burgemeester Philippe Close en de minister van Binnenlandse zaken, Annelies Verlinden. Door het park niet te sluiten op die bewuste dag, heeft het voornoemde duo niet alleen schuldig verzuim gepleegd, maar bovendien het recht verbeurd om het park nadien met geweld te laten ontruimen. De politie provoceert, een minderheid reageert op die provocaties en vervolgens gebruikt de politie illegaal geweld tegen alle parkbezoekers, zonder enig onderscheid te maken tussen mensen die illegale acties plegen en vreedzame bezoekers. De Brusselse politie heeft zich ter plekke gedragen als ontspoorde talibans. Een oorlogsmachine tegen het volk. Niet in mijn naam, dames en heren politici van de Wetstraat en het Brussels stadshuis. Derhalve sluit ik mij aan bij de kritiek van de voorzitter van de MR, Georges-Louis Bouchez en de voorzitter van de PTB, Raoul Hedebouw: Burgemeester Close (PS) had het park preventief moeten sluiten op die bewuste zondag. Helaas koos de politieke overheid (Vivaldi) voor een blinde en gewelddadige repressie, tegen de civiele samenleving, als expressie van haar beleidsideologie.

  3. La boum gaat “hen direct identificeren en wegsturen”. Straf dat Close daar nog niet aan gedacht heeft. Heb alleen maar aan de lijn gehouden politieagenten gezien die zeker niet mochten “hen direct identificeren en wegsturen” alleen gedogen en zelf geslagen worden mag.

  4. Al een geluk! Immers, een mens is geen robot of machine. Dus 100% correct je job doen is onmogelijk! Anderzijds riskeren van onder de voet gelopen te worden voor die paar centen is ook een beetje gek. Die betogers waren verwittigd van niet naar daar te komen! Trouwens van een filmpje kan je niets afleiden, je moet alles in zijn context bekijken…

  5. Makkelijk zat om de politie telkens de schuld te geven , die organisatoren zijn gewoon ordinair crapuul die geen mededogen hebben met de anderen om het virus te stoppen , en zo mensenlevens te redden want hun pleziertjes en provoceren gaan voor op het algemeen belang , zo horen thuis in de gevangenis !!

  6. Neen, neen en nog eens neen!!!! Het geweld komt van La Boum in de eerste plaats!! Zeker als ze een politie uniform zien = werkt als rode lap op een stier!!
    La Boum zijn losgeslagen linkse heethoofden en Onnozele Patattenkokers, die een LANGE afkoelingsperiode in een strenge gevangenis best kunnen gebruiken!!

Plaats een reactie

Delen