18-jarige studente ontdekt verborgen kijkgat in bergruimte naast kleedkamers: voyeurisme op school?

Afbeelding illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

18-jarige studente ontdekt verborgen kijkgat in bergruimte naast kleedkamers: voyeurisme op school?

Kristof Luypaert

Gloria Van Mechelen, een 18 jarige laatstejaarsstudente sportwetenschappen aan het Redingenhof, ontdekte toen ze zich moest omkleden in een bergruimte, toevallig een kijkgat in een raam dat uitgeeft op de kleedkamers van de school. Directrice Kaat Vandensavel wist niets van dat gaat maar kondigt aan de zaak intern te zullen bekijken en maatregelen te nemen. Het raam wordt afgesloten.

Gloria Van Mechelen volgt als wielrenster Sportwetenschappen aan het Redingenhof. Zo’n twee weken geleden kleedt ze zich tijdens een sportexamen om in een bergruimte vlak naast de kleedkamers. Daar ontdekte ze dat je via een raam recht in de kleedkamer kan kijken.

Ze merkt wel dat het raam is afgedekt met posters en kalenders. Maar tot haar verbazing stelt ze vast dat er een groot stuk uitgeknipt is waardoor je in de kleedkamers kan kijken. Maar dat is volgens Gloria niet zichtbaar voor wie zich in de kleedkamers bevindt. Daarom stapte ze samen met haar vader naar de politie.

“Wie in de opbergruimte staat, kan schaamteloos gluren naar leerlingen die zich omkleden in de kleedkamer. Een soort spiegel, eigenlijk. Ik vond dat écht niet oké, dus ik filmde de hele ruimte. Toen ik thuiskwam heb ik dat niet meteen verteld, omdat ik toen de ernst van de situatie nog niet begreep. Maar na enkele dagen piekeren, heb ik toch mijn verhaal gedaan bij mijn vader.”

(Lees verder onder de afbeelding)

De 18-jarige studente Gloria Van Mechelen ontdekte bij toeval het kijkgat in een bergruimte die uitgeeft op de kleedkamers. (Foto: Facebook Gloria Van Mechelen)

School neemt maatregelen

De politie van Leuven startte intussen een onderzoek. Volgens algemeen directeur Kaat Vandensavel, van Scholengroep Huis 11, bevindt er zich sinds de jaren 80 al een raam tussen de opbergruimte en de kleedkamer. Het zou afgeplakt zijn met posters en kalenders. Maar een rondvraag bij leerkrachten bevestigt dat er “een stuk uit een kalender is gescheurd”.

Gloria Van Mechelen hoopt in elk geval op publieke excuses van de school en zegt dat het voorval woede uitlokt. “Niemand weet hoelang dat kijkgat er al is. Hier kan de school niet zomaar mee wegkomen. Voyeurisme hoort nergens thuis en al zeker niet op een middelbare school”, besluit ze.

De onaangename ontdekking zorgt in elk geval voor beroering bij de leerlingen die er school lopen en liepen. Velen vragen zich nu af of er een voyeur op school aan het werk is en hoe lang de situatie aan de gang is.

Die vraag blijft vooralsnog onbeantwoord. Volgens geruchten zou er al jaren zo’n gat zijn en dus mogelijkheid om door het raam in de kleedkamers te gluren. Vandensavel kondigt aan de zaak intern te bekijken en maatregelen te nemen. Het raam zal worden dichtgemaakt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “18-jarige studente ontdekt verborgen kijkgat in bergruimte naast kleedkamers: voyeurisme op school?”

  1. Men had daar onmiddellijk een houten paneel in of voor moeten steken op degelijke wijze ipv papieren posters en kalenders. Je weet dat vroeg of laat iemand daar (onbedoeld) aan peutert en ontdekt wat er achter zit of dat zoiets los komt. Of zie ik dat nu weer te simpel?

Plaats een reactie

Delen