900 mensen brengen laatste groet aan Jürgen Conings: rechter weigert vraag familie Conings naar onafhankelijke autopsie

Wake Jurgen Conings in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen. Foto: JH / Photonews.

Uncategorized

900 mensen brengen laatste groet aan Jürgen Conings: rechter weigert vraag familie naar onafhankelijke autopsie

Kristof Luypaert

Naar schatting negenhonderd mensen namen vrijdagavond afscheid van de overleden militair Jürgen Conings. Zoals gevraagd door de partner is het brengen van die laatste groet aan Jürgen Conings rustig en sereen verlopen.

De eerste bezoekers arriveerden omstreeks 18.30 uur, een half uur voor het aanvangsuur van de begroeting. De eerste aangekomen aanwezigen zijn daarop toch al binnengelaten om een vlotter verloop te garanderen. 

Om alles in goede bannen te leiden had de begrafenisondernemer stewards ingeschakeld om het verkeer te kanaliseren in de richting van uitvaartcentrum Papillon. De politie had daarvoor kegels en een infobord geplaatst. Die verkeersmaatregelen werden rond 20.45 uur opgeheven.

Jürgen Conings is voorbije zondag dood aangetroffen in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Zaterdag zal het afscheid en de crematie van Conings plaatsvinden in intieme kring. 

Familie mag stoffelijke resten niet zien: rechter weigert onafhankelijke autopsie

De familie van Jürgen Conings heeft vrijdag ook twee deurwaarders gestuurd met de vraag de stoffelijke resten van Conings te mogen zien. Ze vragen ook een onafhankelijke autopsie. Een rechter in kortgeding weigerde in te stemmen met die vraag en oordeelde dat het tonen van het lichaam niet nodig was.

“De familie weet nu niet met zekerheid of het wel om Conings gaat”, zegt Carine Knapen, advocaat van de familie. Intussen zou de begrafenisondernemer doodsbedreigingen hebben ontvangen.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

30 gedachten over “900 mensen brengen laatste groet aan Jürgen Conings: rechter weigert vraag familie naar onafhankelijke autopsie”

  1. Een rebel tegen de linkse indoctrinatie behoeft blijkbaar geen eerlijke behandeling. Uiteraard zal een tweede autopsie geen andere vaststelling doen dan dat het wel degelijk om JC gaat. Maar blijkbaar is dat toch wat delicaat. Misschien aanleiding tot een complottheorie?

  2. Deze weigering bewijst mijn stelling dat Jurgen Conings al in de kazerne is doodgeschoten. Daarna werd een uiterst knullige cover-up operatie in gang gezet alsof Conings nog zou leven: de “teruggevonden” auto met uiterst onprofessionele booby-traps, in de laadbak vier oefen (!) granaatwerper, met het opschrift ‘drill’. Gevolgd door meerdere zoek- en speurtochten door veel te veel manschappen. Dan als climax de vondst van het lijk – daar door Defensie in een onnatuurlijke zittende houding tegen een boom geplaatst, met het zelf moordwapen niet direct in de buurt – de vondst van het lijk dus, door een bij een vriendengroep achterop gesukkelde burgemeester met een legendarisch scherpe neus… En toen kwam er een jager die het lijk ook had geroken roet in het eten van de burgemeester strooien door te zeggen dat ie het enkele uren eerder had geroken, en wel was gaan kijken. Het lijk lag naast een wandel- en mountainbike route, en niet langer dan enkele uren, dus werd er geplaatst en nogal lomp in scène gezet. Anders hadden voorbijgangers en honden het al veel eerder geroken. Bovendien moet uit de lijkschouwing blijken, na ballistisch onderzoek, of het kaliber van de munitie overeenstemt met die van de door Conings “meegenomen” handvuurwapens, en zo ja, of die ook werden afgeschoten door één van die wapens!

  3. Geen onafhankelijke lijkschouwing, 6 dagen na het vinden wordt het lichaam gecremeerd.
    De 2 deurwaarders mogen het lichaam niet zien.
    Vragen, vragen, vragen…
    Met mijn oprechte gevoelens van medeleven voor familie en vrienden van Jürgen Conings

  4. Een stevig deel van de bevolking vertrouwd verhaal rond Jurgen niet.
    En een mooie kans iets van vertrouwen terug te winnen struikeld bij de rechter.
    Geen onafhankelijke autopsie.
    De nabestaande en de bevolking moeten het dus doen met een afhankelijke autopsie èn rechter?!
    Het riekt niet, het stinkt inmiddels.

  5. Het gerecht heeft hierbij een reuzegrote kans gemist alle complottheorieën de das om te doen. Door een onafhankelijke autopsie te weigeren lijkt het nu alsof het niet het lichaam van JC is, of erger dat er andere sporen zijn die aantonen dat het helemaal niet gaat om iemand die “zelfmoord” pleegde. Ik vrees dat, gezien de politieke interventies de afgelopen maanden in het politiek benoemde gerecht, dat JC inderdaad niet alleen virtueel maar ook standrechtelijk is vermoord door het politieke establishment. Het van verhaal van Haemers version 2.0, ook hard geholpen om “zelfmoord” te plegen. Hiermee schakelen politiek en gerecht een versnelling hoger, misschien ingegeven door het buitenspel zetten van parlementen en kritische burgers tijdens corona, om weer eens een laag vernis af te nemen van wat men parlementaire democratie pleegde te noemen. Bananenrepublieken en dictaturen wereldwijd zijn tenminste nog eerlijk, die laten de lijken van de door hen vermoorde burgers nog aan de families en hebben justitie niet nodig om ze te laten verdwijnen.

  6. Activistische regimerechters krijgen meer en meer invloed binnen justitie.De weegschaal van Vrouwe Justitia is niet meer in balans,maar helt over in het voordeel van de overheid, tenzij men kapitaalkrachtig is,invloed heeft en tot de elite behoort!

  7. Ik vrees dat al die afscheidsnemers van JC gefotografeerd zullen zijn,hun auto’s na getrokken en allemaal als staats gevaarlijk zullen gecatalogeerd worden.Ondertussen zwaaien moslims met machetes en doden burgers.De groot-viroloog is terug en we hebben het geweten en we zien en horen hem iedere dag,.

  8. Heel veel sterkte aan familie en vrienden dit is een stinkende zaak die vast en zeker in de doofpot verdwijnt zoals de zaak van de bende van Nijvel de regering weet veel meer maar dat mag de bevolking niet weten. Zo erg dat de familie eeuwig in het ongewisse zal blijven

  9. Mijn schoonouders zijn verongelukt met den auto,mijn schoonmama was een deel van haar gezicht kwijt door een beton paal, ze hebben de kinderen niet verbieden om haar te zien maar wel gezegd beter niet.ander was ok met een dekking van het gezicht. Dus ook dat Jurgen in decompositie toestand was,is nog altijd de familie die beslist. Heel rare affaire,terzijde dat Jurgen niet is maar niemand.

  10. Ik snap het eigenlijk niet, men blijft met hoog en laag beweren dat er geen complot is, maar als ze dan eindelijk definitief het bewijs kunnen leveren willen ze het niet doen en gaan ze alles in het werk stellen om het tegen te houden, toch niet raar dat de familie die een open kist met lijk zak er in heeft mogen zien maar lijkzak mocht niet open familieleden voelen aan lijk zak en vermoeden dat er alleen maar lucht in zit . Verwonder het u dan dat men een complot vermoed.

  11. Ik heb altijd gedacht dat de familie het volste recht heeft om een lichaam te zien en een onafhankelijke lijkschouwing te laten uitvoeren, zeer zeker als het om een verdacht overlijden gaat. Ik heb jammer genoeg dit moeten meemaken met mijn zoon. Bij een lijkschouwing in opdracht van de overheid moeten altijd twee gezworenen aanwezig zijn en er wordt een hele foto sessie gedaan. In dit geval zou ik zeker kiezen voor een begrafenis, omdat er dan altijd nog de mogelijkheid bestaat om het lichaam op te laten graven. Dan heb je jaren de tijd om te procederen. Maar met alle respect voor de keuze van de nabestaanden van Jurgen. Wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd. R.I.P. Jurgen, respect

  12. Hiermee bewijzen ze zelf dat er iets niet correct is. Vraag is zelfs if ze JC echt wel gevonden hebben. Verder nogmaals bewijs dat gerecht en overheid zelf niet meer te vertrouwen zijn. Wat zou reactie van media zijn indien het een islamitische terrorist zou zijn met echt doden op geweten? Dan waarschijnlijk veel commotie.

  13. en daar heb je zagers weer over complottheorieen, en men beseft nog niet dat juist de regering zoveel zaagt over complottheorieen en de kranten mee speelt omdat ze net niet willen dat de great reset uitkomt!
    het is geen complottheorie, mensen doe je research!!!

  14. Al was het maar enkel zijn vriendin die alleen maar een foto zag van eijn lichaam en gezicht, tattoos op de autopsietafel als bewijs, zelfs dat niet!! Echt schande!!! Stinkt stinkt stinkt…

  15. Het is weeral eens overduidelijk dat rechters naar de pijpen dansen van de politiek. Blijkbaar is het ook zo dat Jurgen niet mocht begraven worden, maar gecremeerd zodat geen onderzoek meer mogelijk is. Waarom mocht de familie Jurgen niet meer zien, in veel slechtere omstandigheden vraagt men veelal de familie te identificeren. Waarom had hij (bij zelfmoord) zijn kogelvrij vest nog aan ? Wat met het ’toeval’ van die supersnuffelaar, ook toevallig een VLD burgemeester, terwijl het lijk ver weg tegen een boom lag ? Vragen die nooit zullen beantwoord worden, dat is la belgique op zijn best !

  16. Misschien nog andere kogels in zijn lichaam? Het zelfmoordverhaal kan dan onmiddellijk naar de prullenmand verwezen. We zullen het nooit weten maar wantrouwen tov de overheid is op zijn plaats.

  17. Hele rare zaak. Waarom mochten familieleden hem niet identificeren? Er zijn overledenen die ook dagen/weken overleden zijn en door familie wel mag worden geindendicificeert. Het lichaam was in ver ontbonden staat zo wordt er gezegd. Maar dan nog…
    Hij had tatoo’s. Ze konden op zijn minst dat gedeelte laten herkennen. De jager die het gefilmd had zou misschien de beelden wel aan de familie kunnen laten zien.
    Wat op zijn minst ook vreemd is is dat er langs de vindplaats dagelijks! mensen met honden liepen. Zo vertelden die mensen ook op een filmpje. En ook de dag en dagen daarvoor, en zelfs de honden los liepen. Hóe kan het zijn dat díe de dag daarvoor niets geroken hebben, en dan wel de dag daarna de burgemeester van veraf op een mountainbike??……Als het lichaam daar al lag dan zouden voorbij gangers (die dus letterlijk dichtbij langs liepen!) de dag daarvoor of dagen daarvoor hem dan helemaal geroken hebben denk ik zo.
    Een crematie. Dat was wat ik begrepen heb niet de wens van de familie. Maar een dwang.
    Idd een begrafenis zou het nog zo kunnen zijn dat het lichaam eens kon worden opgegraven voor eventueel onderzoek. Dat kan niet meer daar heeft “de hogerhand” voor gezorgd.
    Rare zaak.

  18. De dood van Conings komt velen ongetwijfeld goed uit. Geen proces, geen verdere uitleg te geven. Ik keer de houding, de dreigementen van Conings niet goed. MAAR…de grond van deze ommekeer van een elite soldaat zal nu worden toegedekt. Waarom werd hij zó extreem? Wat liep er fout en kan dat worden gecorrigeerd of wacht men op de volgende Conings? Ik vrees dat die antwoorden niet zullen komen.

Plaats een reactie

Delen