Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Belg krijgt 50 jaar cel voor rituele moorden op zijn kinderen in Spanje

Wijnand Meeus

Woensdag werd een Belgische vader veroordeeld tot 50 jaar celstraf voor de rituele moord op zijn kinderen van 3 jaar en van 5 maanden oud in Spanje. De Spaanse moeder van de kinderen wordt geïnterneerd en blijft volhouden dat ze handelde in opdracht van god. Het koppel leefde in een kraakpand en zag overal complotten.

Gabriel Carvajal en zijn vriendin Maria Gombau leefden samen met hun twee kinderen in mensonwaardige omstandigheden in het Spaans dorpje Godella, niet ver van Valencia. Het koppel was bijna altijd onder invloed van drugs en verwaarloosde hun kinderen. De moeder van Maria Gombau sloeg in het begin van 2019 alarm. Ze maakte zich zorgen over het welzijn van de kinderen en verwittigde de politie. Deze maakte een verslag op waarin werd beschreven ‘dat het gewoon om een familietwist ging’.

Op 14 maart 2019 sloeg echter het noodlot toe. Buren van het koppel verwittigden de hulpdiensten nadat ze de man en vrouw hadden zien vechten. Daarna liep de vrouw, die halfnaakt en bebloed was, weg. Toen de Spaanse guardia civil ter plaatse kwam, reageerde de echtgenoot erg verward. De twee kinderen van het koppel waren nergens te bespeuren en de man kon ook niet uitleggen waar ze zouden zijn.

Toen de vrouw de dag nadien werd teruggevonden verklaarde ze dat ze de kinderen moest vermoorden in opdracht van god. De vrouw was zwaar psychotisch, zo oordeelden de wetsdokters en de gerechtspsychiaters. Ze had het over een zuiveringsritueel in het zwembad. De kinderen zouden daarbij verdronken zijn. De lichamen had ze begraven op het verlaten terrein rond de woning. Daar werden ze inderdaad gevonden.

‘Zij heeft het gedaan, ik sliep”

De man vroeg vorige week de vrijspraak voor de rechtbank. “Zij heeft het gedaan”, klonk het. “Ik sliep.” Maar, verklaarde de wetsdokter, ze stierven niet door verdrinking. De kinderen kregen rake klappen met een stomp voorwerp. En ze werden hard met het hoofd tegen de grond geslagen. Daarbij verloren ze veel bloed. Maria Gombau, die als daderes wordt beschouwd, wordt geïnterneerd en zal zo snel mogelijk van de gevangenis overgebracht worden naar een psychiatrische kliniek waar ze zal behandeld worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Belg krijgt 50 jaar cel voor rituele moorden op zijn kinderen in Spanje”

Plaats een reactie

Delen