De Filipijnse president Rodrigo Duterte. Foto Photonews

De Filipijnse president Rodrigo Duterte. Foto Photonews

Uncategorized

Filipijns president dreigt met celstraffen voor vaccin-weigeraars

Wijnand Meeus

De Filipijnse president Rodrigo Duterte dreigt ermee wie zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus te laten opsluiten. “Het land krijgt te maken met een crisis”, klonk het maandag bij de president. “Dit is een nationale noodsituatie. Als je je niet wil laten vaccineren, dan laat ik je arresteren.”

De Filipijnse regering is momenteel volop bezig met het inenten van de bevolking. Ze willen de campagne versnellen om zo de verspreiding van de besmettelijkere Deltavariant te voorkomen. In een toespraak maandagavond dreigde de president er dan ook mee om alle vaccin-weigeraars te laten arresteren en opsluiten. Duterte kondigt aan dat hij dorpsoversten zal vragen om lijsten bij te houden van mensen die het vaccin weigeren.

Minister van Justitie Menargo Gueverra relativeert de uitspraken wel. “Ik denk dat de president enkel duidelijke bewoordingen gebruikte om duidelijk te maken dat we ons moeten laten vaccineren en zo snel mogelijk groepsimmuniteit moeten bereiken”, zegt hij. “Als advocaat weet hij dat een vaccin krijgen een wettelijke keuze is.” Momenteel werden sinds maart slechts 2 miljoen Filipijnen volledig gevaccineerd. Het zal dus nog even duren voor de totale bevolking van 100 miljoen ingeënt is tegen het coronavirus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen