Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Uncategorized

Groenen wijzen woonstbetreding uit migratienota Mahdi af

Simon Segers

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft deze ochtend zijn migratienota voorgesteld tijdens de ministerraad. Hij wil de wet op woonstbetreding van uitgeprocedeerde illegalen opnieuw proberen invoeren. De partijen Groen en Ecolo laten alvast weten dat dit voor hen geen optie is.

De woonstbetreding lag in het verleden al op tafel, maar stierf een stille dood omwille van sterke tegenstand langs Franstalige zijde. Staatssecretaris Mahdi wil deze nu nieuw leven inblazen onder de noemer ‘visitatierecht’. De politie zou hierbij toelating krijgen om de woning te betreden van illegalen die weigeren het grondgebied te verlaten nadat hun asielaanvraag is afgewezen. Mahdi heeft echter enkele toegevingen gedaan ten opzichte van het originele voorstel. Zo moeten de illegalen in kwestie al meermaals geweigerd hebben om terug te keren en moet het thuisland ook akkoord gaan hun burgers te ontvangen.

Theo Francken

Groen-voorzitster Meyrem Almaci laat op Twitter verstaan dat ze niet te spreken is over het “problematische” voorstel. Ook Georges Gilkinet, vicepremier voor Ecolo is die mening aangedaan. NVA-parlementslid en voormalig staatssecretaris voor Asiel en migratie Theo Francken (N-VA) reageert ook op Twitter: “Goede zaak, maar als links in regering dit nu goedkeurt na hun oorlog tegen me, maken ze zich onsterfelijk belachelijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over “Groenen wijzen woonstbetreding uit migratienota Mahdi af”

  1. Bij de zogenaamde rechtsgezinden kan je nog moeilijk van een woonstbetreding spreken. Het gaat daar over gewapende invallen, ingetrapte deuren, vernielingen en illegale confiscatie van eigendommen. Kortom Gestapo praktijken.

  2. Gisterenavond onze Zinzen gehoord?: ‘ wat doet u dan met uw christelijke inspiratie?’
    Na de uitzending liet hij me weten het volgende genegen te zijn. Iedere gepensioneerde ambtenaar neemt per EUR 1000 een illegale op.
    Beste, ‘Put your money where your mouth is.’

  3. Het gifGroen ECO-fascisme heeft zich altijd al als xenofiel geprofileerd en dat is hun democratisch recht. Toch raar dat de Politie die vermoedde dat er tijdens de Corona lockdown feestjes aan de gang waren bij burgers die WEL legaal in ons land aanwezig zijn, WEL kon en mocht “huisvredebreuk” gepleegd worden ! Maar bij wie hier illegaal verblijft, dus zonder geldig inreis visum, kan dat blijkbaar niet door de enge woke beugel. Kennelijk, pure & onversneden xenofilie of “discriminatie op basis van (Belgische) nationaliteit !

  4. Heeft u het over Walter Zinsen, de man die destijds op TV openlijk zijn diepgeworteld rassisme openbaarde? En een levende reklame voor ene (massamoordenaar) Mugabe was. Die Zinsen?

Plaats een reactie

Delen