Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Uncategorized

Hof van Beroep verwerpt wrakingsverzoek in zaak Reuzegom

Wijnand Meeus

Het Hof van Beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak Reuzegom verworpen. De advocaat van één van de Reuzegomleden beweerde dat de voorzitter van de raadkamer zijn vraag tot uitstel niet correct had behandeld. Hij beschuldigde de voorzitter van vooringenomenheid en dat deze al bij voorbaat zijn vraag tot uitstel had verworpen.

“Het Hof verwerpt dit wrakingsverzoek”, klonk het daarstraks bij persrechter van het hof van beroep Jo Daenen. “Meester Van Cauter had een subjectief gevoel dat zijn vraag tot uitstel bij voorbaat was verworpen door de raadkamer. Dit subjectief gevoel wordt door geen enkel objectief element ondersteund.” Het wrakingsverzoek ten opzichte van de voorzitter werd bijgevolg verworpen.

De advocaten in de zaak krijgen nu vijftien dagen om bij het Hof van Cassatie in beroep te gaan tegen deze uitspraak van het Hof. De raadkamer in Hasselt waar het dossier vandaag normaal zou worden besproken, zal daarom de bandeling nog even uitstellen tot de beroepstermijn is verstreken. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen