Voormalig Amerikaans president Barack Obama (Democraten). Foto Shutterstock

Voormalig Amerikaans president Barack Obama (Democraten). Foto Shutterstock

Uncategorized

Obama: “Lage werkloosheid onder Trump uitloper van mijn beleid”

Simon Segers

Voormalig Amerikaans president Barack Obama (Democraten) heeft vandaag een interview gegeven aan The New York Times. Hierin heeft hij zich uitgesproken over de vorige president Trump en de huidige president Biden.

De interviewer merkte op dat veel kiesgerechtigden in de VS consequent op dezelfde partij blijven stemmen, wat het beleid ook is. Obama liet verstaan dat hij aan het begin van zijn termijn in 2008 een instortende economie moest redden, een proces dat jaren heeft gekost. Volgens de voormalige president heeft Donald Trump aan het begin van zijn termijn nog kunnen scoren door het economische herstel dat dankzij de regering-Obama bewerkstelligd was. “Ik denk dat bijna niks te maken heeft met het beleid van Donald Trump, maar met het feit dat wij de economie houvast hadden geboden. Hij heeft in feite gewoon de jobgroei in Amerika verdergezet ten tijde van een ongezien lange vredestijd.” Obama vervolgt dat Trump op deze manier waarschijnlijk bij niet-blanke kiezers meer stemmen heeft gehaald tijdens de verkiezingen van 2020.

Finishing the job

De huidige president Biden was vicepresident tijdens Obama’s beide termijnen. Obama klinkt tevreden over de koers die Biden vaart: “Ik denk dat hetgeen we hier zien, Joe en zijn regering die mijn werk verderzetten. Van de personen die mijn kabinet uitmaakten doet 90 procent verder om het beleid uit te zetten, of het nu gaat over de Affordable Care Act (Obamacare, red.), de klimaatverandering en het klimaatakkoord van Parijs.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Obama: “Lage werkloosheid onder Trump uitloper van mijn beleid””

  1. Weeral een linkse dief , die schaamteloos gaat lopen met andermans verdiensten . Is de slechtste president van de VS ooit , veel retoriek maar zijn daden 0,000 , en zijn Afro Amerikaanse kiezers bedrogen en meegehuild met het Demo etablissement !!

  2. De reden dat hij probeert de pluimen op zijn hoed te steken, is eens te meer een teken dat Trump op sommige vlakken meer dan verdienstelijk was! Met Biden zal het Obama geklungel gewoon voortgaan…

  3. Obama, de president die niets, totaal niets voor de zwarten heeft veranderd, tenzij voor diegenen die door BurnLootMurder worden verdedigd, yep, de zwarte criminelen.
    President Trump was de beste president sinds decenia, maar hij had niet de gemene sluwheid van politici en daardoor heeft nooit kunnen denken dat de crimicrats zover zouden durven gaan om de verkiezingen te vervalsen.

  4. Typisch een uitspraak van het links profitariaat, bij deze vertegenwoordigd door Obama.
    Trump is een pragmatisch en groot president geweest, en hij kan het hopelijk nog eens worden.
    Niet vergeten dat Obama, een not native born US citizen, veel meer internationale conflicten gestart heeft dan Trump (geen). De vorige taak (beroep) van Obama was ophitser in sociale conflicten (vakbonden). En daar was hij pervers goed in, maar het is toch beter dat hij nu zwijgt. Obama is een echte oproerkraaier. Zijn speeches afgelezen via autocue trokken op niks, luister beter eens naar de speeches van Ronald Reagan, en deze waren zonder autocue. Dan hoor je nog eens het echte intellectuele verschil tussen een echte president, en een Obama.

Plaats een reactie

Delen