Het hoofdkantoor van de PS in Brussel. Foto

Het hoofdkantoor van de PS in Brussel. Foto

Uncategorized

Sans-papiers bezetten Brusselse zetel PS

Simon Segers

Enkele studenten en burgers bezetten sinds woensdag 14u het hoofdkantoor Van de Parti Socialiste in Brussel. Zij voeren deze actie om druk te zetten op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) voor de regularisatie van illegalen.

Het zou om een vijftiental betogers gaan. De bezetters willen doorgaan tot ze een duidelijk standpunt horen van de partijen PS en Vooruit over de situatie van hongerstakende sans-papiers. Een twintigtal personen betoogt tegelijkertijd buiten het gebouw. “We willen dat de hongerstakers geregulariseerd worden”, vertelde iemand van het collectief van sans-papiers. “Hun gezondheidstoestand wordt elke dag kritieker en de ambulances en ziekenhuizen zijn al overwerkt. We willen voor alle sans-papiers in België een regularisatie”, klinkt het.

Chantage

Ondanks de bezettingen in onder meer de Begijnhofkerk in centrum Brussel en lokalen van de Université Libre de Bruxelles en de Vrije Universiteit Brussel werden de eisen van de sans-papiers nog niet ingewilligd. En dat is federaal staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi ook niet van plan. Hij liet al meerdere keren verstaan dat hij niet meedoet met chantage en deze mensen de normale regularisatieprocedure moeten doorlopen. De mensen zonder papieren zien deze hongerstaking als hun laatste strohalm.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Sans-papiers bezetten Brusselse zetel PS”

  1. Da’s georkestreerd door de PVDA, om de PS nog wat stemmen te kosten. En de PS, die zal als een wesp gestoken het aanhangsel van de regering onder druk zetten uit schrik van imagoschade. Goed georkestreerd van de importpartij!

  2. Sammy Mahdi is niet van plan de eisen van de bezetters in te willigen. Maar ondertussen bezetten die zowat de helft van Brussel. Veel geblaat maar weinig wol, kegel die gasten er uit voordat ze alles gaan bezetten. Dit is de nieuwe strategie van de importpartijen, nl. chantage.

  3. laat ze de gebouwen van de PS zo lang mogelijk bezetten . dat is een goede reden om niet toe te geven . ik vraag me alleen af : indien we met 20 vlaams nationalisten deze gebouwen zouden bezetten , binnen hoeveel minuten er een grote politiemacht op de been zou zijn om ons zeer gewelddadig te verdrijven , en hoeveel frontpagina’s en TV journaals deze ” aanval op de democratie ” te veroordelen , zouden volgeklad worden .

  4. Verbijsterend ! Vreemde indringers in ons land die dienen gearresteerd en per seconde dienen buitengezet, zelfs geen recht hebben zelfs onze buitenlucht te mogen inademen, hebben de lef van zich te laten horen en “eisen” te stellen. !! . Oorlogs”vluchtelingen ” blijven zo dicht mogelijk bij hun “thuis” (om er terug te keren) en komen niet tot West-Europa. Gelukzoekers hebben hier stelllig niets verloren.

Plaats een reactie

Delen