Donald Trump tijdens zijn toespraak in North Carolina. Foto Youtube

Donald Trump tijdens zijn toespraak in North Carolina. Foto Youtube

Uncategorized

Trump: “China moet betalen voor de schade van het coronavirus”

Simon Segers

Op een bijeenkomst van de Republikeinen in North Carolina heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump voor het eerst in lange tijd een toespraak gehouden. Hij haalde hier uit naar China: “Het is tijd voor Amerika en de wereld om herstelbetalingen en verantwoordelijkheid van de communistische partij in China te eisen.”

Trump is van mening dat een verenigd front noodzakelijk is om vergoedingen van China te kunnen bewerkstelligen. “Alle naties moeten samenwerken om China een rekening van minimaal 10 biljoen dollar (tienduizend miljard dollar, red.) te presenteren om te compenseren voor de schade.” Om te beginnen zou het land alle openstaande schulden moeten kwijtschelden volgens Trump. “De naties van de wereld zouden niet langer geld mogen schuldig zijn aan China.”

Verkiezingsbedrog

In de relaties tussen de Chinese regering en de huidige Amerikaanse president Joe Biden heeft Trump weinig vertrouwen: “Ik denk niet dat ze Biden tevreden willen houden, ik denk om eerlijk te zijn niet dat ze veel om hem geven.” Verder liet de voormalige president zich nogmaals uit over de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgelopen november. “Er is geen beter voorbeeld van de Democratische mediacorruptie dan het verkiezingsbedrog van 2020.” Donald Trump liet ook duidelijk verstaan dat hij uitkijkt naar 2024. Hij plant zich dan opnieuw kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Trump: “China moet betalen voor de schade van het coronavirus””

Plaats een reactie

Delen