"Grote tekortkomingen bij Belgische inlichtingendiensten", volgens Comité I

Jürgen Conings. Facebook

Uncategorized

Wegwijzers tonen de weg naar vindplaats Jürgen Conings in Dilserbos

Kristof Luypaert

Onbekenden hebben in het Limburgse Dilserbos, waar militair Jürgen Conings (46) overleden is, wegwijzers geplaatst. De vindplaats lijkt intussen op een bezinningsplaats en is getooid met bloemen, kaarsen en zelfs een soort arduinen grafsteen.

Als je de wegwijzers volgt kom je bij de boom waar het lichaam van Jürgen Conings is gevonden. De bewegwijzering start bij een weide aan de Scherpenbergstraat. Die lokatie is op het oog makkelijk te vinden want ze is intussen grotendeels platgereden door leger- en politievoertuigen.

Ook de boswegen zelf zijn intussen vooral tot een grote modderpoel herschapen. Wie verantwoordelijk is voor het aanbreng van de bewegwijzering, zo’n tiental in totaal is niet bekend.

Wie de wegwijzers volgt langs een smalle wandelweg moet op een bepaald moment tussen de varens het bos instappen dat op deze plaats beter bekend is als ‘Platte Lindenberg’. De begroeiing maakt dat het erg ondoordringbaar is.

Vanop deze heuvel had Jürgen Conings een goed zicht op wat zich afspeelde rondom hem.

Intussen brachten al veel mensen een bezoek aan de vindplaats waar de ex-militair zich van het leven beroofde. Er zijn bloemen gelegd op de grond of aan de bomen. Iemand plaatste er ook een soort arduinen grafsteen met het opschrift ‘ Gone, but not forgotten ‘. Verder is aan de boom een geplastificeerde foto van Conings en zijn rouwprentje bevestigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

12 gedachten over “Wegwijzers tonen de weg naar vindplaats Jürgen Conings in Dilserbos”

  1. Mooi, een beetje rrspect voor een Verteraan, wiens overheid hem en zijn land liet vallen.
    Mensen die George Floyd op een sokkel plaatsen zullen dat wel begrijpen….(:
    Belgium L M

  2. Definitie terrorist. Iemand die terroristische aanslagen beraamt, pleegt of wil plegen met een godsdienstig of politiek doel. Wat is de link met Jürgen Conings? Anderzijds brachten tal van terroristen, het na hun activiteiten, tot regeringsleider. Men kan JC trouwens ook bekijken als een Vlaams verzetsman.

  3. Moord impliceert voorbedachte rade en als je op de nek blijft zitten nadat iemand geboeid weerloos is en zelfs nadat hij stopt met ademen = moord. Vandaar ook de 22 jaar die de rechter de moordenaar gaf.

  4. Zelfs al zou Derek Chauvin niet geweest zijn, dan had men hem nog schuldig verklaard en zwaar gestraft. Bij een andere uitspraak waren er zware rellen uitgebroken en stonden de Verenigde Staten letterlijk in brand. Ik denk niet dat er een rechter was die dat op zijn geweten wilde hebben.

Plaats een reactie

Delen