VDAB. Foto PhotoNews

VDAB. Foto PhotoNews

Uncategorized

22.865 werkzoekenden bij VDAB op lange termijn niet inzetbaar

Wijnand Meeus

Bij de VDAB staan er 22.865 werkzoekende ingeschreven die op lange termijn niet kunnen worden ingezet op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het vernieuwde rapport voor de maand juni. “Concreet gaat het over mensen die geconfronteerd worden met armoede, ziekte en andere omstandigheden die zo overheersend zijn dat zij geen ruimte hebben om naar werk te zoeken”, klinkt het bij woordvoerster Joke Van Bommel.

De categorie werkzoekende bij de VDAB wordt vanaf nu onderscheiden in drie groepen. Enerzijds zijn er diegene die in bemiddeling zijn en zij die een opleiding of voortraject volgen, anderzijds zijn er diegene die op lange termijn niet ingezet kunnen worden op de arbeidsmarkt. Op 30 juni waren 141.650 werkzoekenden zonder werk in bemiddeling, 23.182 mensen volgden een opleiding of voortraject en nog eens 22.865 mensen konden op lange termijn niet ingezet worden op de arbeidsmarkt. Door het onderverdelen van de nieuwe categorieën kan er volgens de VDAB de beste verwachtingen worden gecreëerd.

“Bij die groep is de VDAB niet als enige aan zet, daar moeten andere partners en dienstverleningen ingeschakeld worden”, aldus Van Bommel. “Concreet gaat het over mensen die geconfronteerd worden met armoede, ziekte en andere omstandigheden die zo overheersend zijn dat zij geen ruimte hebben om naar werk te zoeken. Het is de opeenstapeling van problemen die het uitdagend maakt. Bij gezondheidsproblemen wordt meteen aan fysische problemen gedacht, maar het gaat ook om psychosociale problemen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “22.865 werkzoekenden bij VDAB op lange termijn niet inzetbaar”

  1. Deze mensen horen dan ook niet in een verzekering voor werkloosheid. Het zou toch boeiend zijn dat de VDAB meer informatie geeft rondom de samenstelling van deze groep en de kost is voor de maatschappij in al haar facetten. Al te dikwijls wordt beroep gedaan op onze solidariteit maar al teveel mogen we er ook niet van weten want er zouden eens lijken kunnen bovendrijven (zie sociale woning + huis
    /gronden in de heimat)

  2. Dus een vaste kost voor een 23000 mensen elke maand opnieuw en dit zal nooit wijzigen kan men dit niet beter toelichten over wie het gaat welke problemen zij hebben en of er zijn die net door het jarenlang hard werken zijn uitgevallen want dit zou een enorm verschil maken tegenover diegenen die nog nooit gewerkt hebben en armoede zou een rem op werken zijn dat begrijp ik niet ik dacht dat dit net de uitweg was

  3. Laat me toe te glimlachen f moet ik wenen om de onzin, zieken vallen niet onder de werkeloosheid, andere omstandigheden is veelal onnuttig gepamper, armoede is een probleem dat geen mag zijn en waar de werkwil juist een oplossing kan zijn.

Plaats een reactie

Delen