61-jarige man levensgevaarlijk gewond bij steekpartij in Carnotstraat: verdachte opgepakt met vermoedelijk moordwapen

Het 61-jarige slachtoffer liep de bakkerij in de Carnotstraat binnen om zich te beschermen tegen zijn aanvaller. Foto: KL/PAL NWS

Uncategorized

61-jarige man levensgevaarlijk gewond bij steekpartij: verdachte opgepakt met vermoedelijk moordwapen

Kristof Luypaert

In het centrum van Antwerpen is vrijdagochtend een man van 60-jarige leeftijd neergestoken. Het slachtoffer liep zware verwondingen op en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Een verdachte is niet lang na de feiten aangehouden. Die bleek in het bezit van een wapen dat mogelijk is gebruikt bij de steekpartij.

De feiten vonden plaats omstreeks 10.15 uur in de Carnotstraat. De 60-jarige man liep volgens woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie ernstige verwondingen op en kreeg ter plaatse de eerste hulp toegediend van de mug. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie en parket hebben een perimeter ingesteld om sporen te vrijwaren en de lokale recherche is bezig met een buurtonderzoek. Er zijn ook ooggetuigen van de steekpartij. Die leggen momenteel een verklaring af bij de lokale recherche.

Onmiddellijk na de feiten kon de politie een mogelijke verdachte arresteren. “We zijn er nog niet zeker van dat het gaat om de verdachte, maar de persoon in kwestie was wel in het bezit van een wapen dat mogelijk is gebruikt bij de steekpartij.”

De steekpartij vond plaats op het voetpad ter hoogte van het huisnummer 53, vlakbij een oversteekplaats voor voetgangers. Het labo is momenteel ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het is de lokale recherche van de Antwerpse politie die het onderzoek voert. Over de identiteit van het slachtoffer is verder nog weinig bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “61-jarige man levensgevaarlijk gewond bij steekpartij: verdachte opgepakt met vermoedelijk moordwapen”

  1. Het is in alle Europese steden tegenwoordig triestig gesteld.
    De vraag is maar: zullen we in deze steden ooit nog veilig over straat kunnen lopen?
    Een steekpartij of andere misdaad zijn dagelijkse kost.
    Het zijn geen uitzonderingen meer, het is de dagelijkse “norm”/realiteit.

Plaats een reactie

Delen