(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

China wil dat VS ophouden met het land te “demoniseren”

Pieter Van Berkel

Volgens de Chinese regering wordt het land “gedemoniseerd” en afgeschilderd als “denkbeeldige vijand” door de Verenigde Staten.

Volgens de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Xie Feng willen de Verenigde Staten hun “nationaal bewustzijn opnieuw aanwakkeren door China als een ‘denkbeeldige vijand’ neer te zetten”. Dat zei hij tijdens een ontmoeting met Wendy Sherman, de Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken.

China wil dat Washington D.C. de “verkeerde denkwijze en het gevaarlijke beleid” veranderen. Sherman is sinds zondag in China voor topoverleg tussen de twee landen. Onder president Joe Biden (Dem.) is de spanning tussen China en de Verenigde Staten niet afgenomen. De Amerikanen beschuldigen China onder meer van mensenrechtenschendingen, valsspelen op het vlak van handel en het stelen van intellectueel eigendom.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “China wil dat VS ophouden met het land te “demoniseren””

  1. Er worden hier overvloedig aanhalingstekens gebruikt.
    Demoniseert de USA dan China niet ?
    Scherman heeft in Tianjin ook Wang Yi ontmoet, minister van buitenlandse zaken. Ze is daar afgegaan als een gieter. Op moreel en intellectueel niveau komt Sherman niet eens tot de enkels van Wang Yi.

Plaats een reactie

Delen