Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Dader schietpartijen massagesalons Atlanta krijgt levenslang

Simon Segers

Robert Aaron Long, een 21-jarige man die in maart acht mensen om het leven bracht bij verschillende schietpartijen in massagesalons in de Amerikaanse staat Georgia is veroordeeld tot levenslang zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating.

Op 16 maart richtte Long verschillende bloedbaden aan in de staat Georgia. Hij schoot in totaal acht mensen dood in twee verschillende massagesalons in de stad Atlanta en in een derde salon in de nabijgelegen stad Acworth. Toen bleek dat zes van de acht slachtoffers Aziatische vrouwen waren, ontstonden vermoedens van een racistisch motief. De dader komt uit een erg gelovig gezin en was in behandeling voor een seksverslaving. Long ontkende dan ook expliciet dat hij een racistisch motief had. Hij wou naar eigen zeggen “anderen helpen” en de “verleiding elimineren” door de salons als doelwit te kiezen.

Doodstraf

Ondanks de verklaring van de dader paste de schietpartij binnen het narratief van anti-Aziatisch geweld als gevolg van de coronapandemie. De procureur van Fulton was van mening dat Long zijn slachtoffers had geselecteerd op basis van “ras, afkomst, geslacht en gender”. Zij eiste de doodstraf voor de beklaagde omwille van het “vreselijke en onmenselijke karakter” van de moorden. Uiteindelijk werd zijn straf gisteren vastgelegd op levenslang zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating.


 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen