Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Duitsland: Duitse politie onderschept uit Nederland vertrokken vrachtwagen vol explosieve materialen

Niels Geerinck

De Duitse politie heeft donderdag in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een vrachtwagen onderschept. De vrachtwagen was vertrokken vanuit Nederland en beladen met 18.000 kilo explosief materiaal. Dat bevestigen de politie en plaatselijke autoriteiten.

De vrachtwagen was voorzien van een Pools kenteken. Vanuit de Nederlandse havenstad Rotterdam was hij onderweg naar Belarus. Op 65 kilometer van de Nederlandse grens werd hij echter onderschept bij een routinecontrole, nabij de plaats Brockbachtal.

Bij die controle merkte de politie op dat de vrachtwagen belanden was met explosieve goederen. De gehele vracht was ook niet aangegeven bij de autoriteiten.

De 56-jarige bestuurder werd meteen door de ordediensten staande gehouden. Tegen hem en het vervoersbedrijf waarvoor hij werkt, werden intussen aangifte gedaan. Het verder onderzoek werd opgestart.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen