Ex-voorzitter van Duitse inlichtingendienst laakt "fataal" immigratiebeleid: "Duitsland gaat politiek en economisch achteruit"

Hans-Georg Maassen. Shutterstock

Uncategorized

Ex-voorzitter van Duitse inlichtingendienst laakt “fataal” immigratiebeleid: “Duitsland gaat politiek en economisch achteruit”

Anton Schelfaut

Het immigratiebeleid van bondskanselier Angela Merkel is “fataal” en Duitsland “gaat politiek en economisch achteruit”. Dat zegt Hans-Georg Maassen, de voormalige voorzitter van de Duitse inlichtingendienst (BfV).

Maassen, die tot 2018 aan het hoofd stond van de nationale inlichtingendienst, hekelt in een interview met The Times het immigratiebeleid van Merkel. Ook bekritiseert hij haar besluit om in 2015 zo’n 1,2 miljoen migranten toe te laten. “De Duitsers kunnen gewoon niet begrijpen waarom steeds meer mensen dit land binnenkomen, terwijl zij duidelijk geen recht op asiel hebben”, aldus Maassen.

Een week geleden stak een Somalische immigrant drie mensen dood in Würzburg. Volgens ooggetuigen riep hij daarbij “Allahu akbar”. De dader was in 2015 het land binnengekomen als vluchteling.

“De CDU heeft de voorbije 20 jaar veel schade opgelopen”, gaat Maassen verder. “Het is een club geworden om de bondskanselier te verkiezen onder het motto ‘wij willen dat Merkel herverkozen wordt’, maar de politieke inhoud is verdwenen.”

Maassen vindt het jammer dat Duitsland zijn potentieel niet ten volle benut. “Ik heb de indruk dat veel mensen er vrede mee hebben genomen dat we politiek en economisch steeds verder achteruitgaan”, besluit hij. “De Duitsers kunnen gewoon niet begrijpen (…) waarom we ze niet uitzetten en waarom onze politici gewoon accepteren dat de mensen hier het slachtoffer worden van deze migranten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “Ex-voorzitter van Duitse inlichtingendienst laakt “fataal” immigratiebeleid: “Duitsland gaat politiek en economisch achteruit””

  1. Gewone burgers zien identiek hetzelfde als dhr Maassen.
    Mij lijkt het dat een soort dominant destructief woekerend virus onder politiekers leeft en nefaster is dan Corona. Genaamd ‘values-neukerij’ en de cost of non-service.
    Moet Europa beroep doen op de zelfmoordlijn?

  2. Merkel stond voor de keuze om het Duitse leger in te zetten. Dat moest de grenzen bewaken. Het idee echter, dat men wereldwijd de pantserwagens en vliegtuigen met het zware kruis erop zou zien, deed haar daarvan terugkomen. Een zuiver emotionele beslissing dus. Het werd haar fataal.

  3. Het immigratiebeleid van Merkel was/is niet enkel voor Duitsland “fataal” maar voor gans de EU/Europa.
    Hans-Geog Maassen een officiële alarmbel in Duitsland, geen dag te vroeg zou ik zeggen.

  4. Heel simpel.Het is het zo “begeerde” Europa die dit eist van alle landen.En al die politiekers volgen uit schrik hun dikke wedde kwijt te geraken,maar aan de gevolgen voor het land en hun landgenoten zitten ze niks of niks mee in.
    In Engeland zijn er tenminste met eergevoel.
    ZEER TRIESTIG

  5. Massa-immigratie leidt altijd tot drama’s. Vraag dat maar eens aan de indianen, aboriginals, Palestijnen, Tibetanen en korter bij huis aan de Noord-Ierse katholieken.

  6. Europa beschikt niet over hetzelfde concept als een “American Dream” onze politieke en sociale structuur stimuleert nauwelijks ondernemerschap of groot denken. Mensen emigreren naar Europa met als primair doel het ontsnappen aan de uitzichtloosheid in hun landen, niet het bouwen van een droom. We zijn dus niet in staat om het succesvol model dat de VS naar ongekende hoogtes heeft getild te emuleren. Het resultaat kan een soort van hedendaags Brazilië worden. Een multi-etnische maatschappij waar mensen leven onder een compleet geërodeerde socio-economische realiteit.

Plaats een reactie

Delen