Britse studie toont aan: gevaccineerden niezen meer dan niet-gevaccineerden bij coronabesmetting

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Gevaccineerden niezen meer dan niet-gevaccineerden bij coronabesmetting

Kristof Luypaert

Volgens een studie van het King’s College London blijken de coronasymptomen te veranderen wanneer iemand volledige is gevaccineerd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

Zo zou wie na de vaccinatie corona oploopt bijvoorbeeld meer niezen dan wie niet gevaccineerd is. Die informatie ontdekten de onderzoekers via een app die intussen al drie miljoen keer is gedownload. Ca. één miljoen mensen werkten er aan mee. 

Uit de studie blijkt dat gevaccineerden grotendeels dezelfde symptomen hebben als de niet-gevaccineerden: een hogere temperatuur, verlies en verandering van smaak, hoest, hoofdpijn, spierpijn en een pijnlijke keel. De algemene coronasymptomen blijken logischerwijze na vaccinatie milder, leiden tot minder ernstige ziekte en snellere genezing. 

Opmerkelijke conclusie bleek ook dat mensen die na volledige vaccinatie toch positief testten aangaven veel te moeten niezen. Niezen is géén klassiek covid-symptoon, zo zeggen de onderzoekers maar eerder “een teken van een reguliere verkoudheid of allergie”.
 
Een mogelijke verklaring is dat door het vaccin de ernstige symptomen op de achtergrond verdwijnen en een lichter symptoom zoals niezen de bovenhand haalt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

5 gedachten over “Gevaccineerden niezen meer dan niet-gevaccineerden bij coronabesmetting”

  1. Groote onzin van ziekenhuis onderzoek. Feek nieuws. Ze weten nou dat duppele vaksinatie niet helpt, en nouw spelen politisie, virologen en dokters paniekvoetbal, ze weten het niet meer. groet, de dierenvriend.

Plaats een reactie

Delen