Ihsane Haouach (YouTube)

Ihsane Haouach (YouTube)

Uncategorized

Ophef om “demografische veranderingen”-uitspraak Haouach

Pieter Van Berkel

Volgens Ihsane Haouach, de hoofddoekdragende Ecolo-regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, kan het strikte neutraliteitsprincipe aangepast worden aan “demografische veranderingen”.

Hoe kijkt Haouach naar de principes van scheiding tussen kerk en staat en overheidsneutraliteit? “De grondbeginselen worden niet bedreigd door uiterlijke kenmerken, maar door de toename van extreemrechtse reacties. De discussie is niet: stellen we de scheiding van kerk en staat ter discussie? Het is: hoe gaan we om met demografische verandering”, zegt ze in een interview met Le Soir.

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is de uitspraak “extreem gevaarlijk”. “Ze illustreert dat ze niet over de noodzakelijke neutraliteit beschikt voor deze functie”, klinkt het nog.

“De stelling waarbij fundamentele waarden moeten evolueren in naam van de demografische evolutie is een basis van de haatargumentatie van extreemrechts, dat zijn verwerpelijke vervangingstheorie op dat onaanvaardbare idee baseert”, aldus Bouchez.

In hetzelfde interview liet Haouach ook weten dat ze overwoog om juridische stappen te ondernemen tegen de MR.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

59 gedachten over “Ophef om “demografische veranderingen”-uitspraak Haouach”

 1. Haouach: “Scheiding kerk en staat moet aangepast worden aan demografische veranderingen” (texto). In mensentaal een moslima die pleit voor de islamisering van onze samenleving. Dat is geen scoop. Nu is he woord aan de negationist Bart Somers. Hoeveel partijen vindt men überhaupt nog in Vlaanderen om mevrouw Haouch tegen te spreken?

 2. Bouchez heeft 100% gelijk. Extreem gevaarlijk is het inderdaad. Demografische verandering , is en was in vele gevallen de oorzaak van oorlog. De laatste zin van bovenstaand artikel moest ik 2 keer lezen om goed te begrijpen. Waarschijnlijk omdat het ook niet klopt , zeker niet wat die ” haat-argumentatie” betreft.

 3. Onze Constitutie maakt een scheiding tussen “Kerk” (bedoeld wordt “religie”) en “Staat” . Gehoofddoekte Sharia supporters zullen nooit een vereiste 2/3 meerderheid halen om van ONS Vlaanderen tot een Kalifaat van Saudie-Arabië of Iran te mismeesteren, tot spijt van ELKE politiek-correct geïndoctrineerde die het benijdt.

 4. Voor wie neemt die hoofddoek zich?
  Zij zou wat graag haar shariaregeltjes willen opleggen.
  Ze vergeet zeker dat voorlopig wij blanken en Europeanen
  nog altijd de meerderheid zijn.
  We hebben trouwens al veel te veel toegevingen gedaan.
  Trouwens indien het haar niet aanstaat mag ze van mij opkrassen.
  ..en ze mag haar piano meenemen…

 5. Heeft die dubbele nationaliteit? Zo ja dan dadelijk de C4 geven. Islam hoort niet thuis in onze westerse samenleving, nooit of te nimmer zullen wij die gewelddadige barbarij tolereren.

 6. Ziezo: het is begonnen. Nog tien jaar en de niet-islamieten zijn Dimmi’s, of hoe noemen die gasten ongelovigen? En dat men eens stopt me dat gezaag over extreemrechts! Wat is dat? Wie definieert dat? Hoe weet je dat iets extreem is, als je niet eerst het midden bepaalt? Maar volgens De Schandaard heu..de Standaard is zoiets “cafétoogpraat”. Jawel: dat heb ik te horen gekregen.

 7. Altijd klagen en zagen nooit goed volgens deze groep.Altijd veel te veel toegevingen gedaan aan deze mensen nu zietU wat de gevolgen zijn
  De schuld van onze broek politiekers voor geen haar te betrouwen.Voor de verkiezingen weten ze ons wonen, daarna doen ze wat she niet moeten doen.????

 8. Iemand die met dergelijke uitspraken polariseert kan toch onmogelijk regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen zijn. Dit is surrealisme ten top. Of erger complete waanzin.

 9. Er moet zo vlug mogelijk werk gemaakt om haar die functie terug af te nemen, en ook haar Belgische nationaliteit afnemen. Als ze wilt wat ze zegt, dat ze dan direct naar haar geliefde moslim land terug gaat.

 10. Je vergeet de partij van Imam Somers, rood en groen die achter hun kiesvee aanhuppelen…
  CDnV zal zich onthouden. Nu is al 48% van Belzieke partijen Sharia minded…

 11. Geweldige zet van GROEN om ook de CDnV en Open VLD kiezer hun ogen te openen! Dat showmanneke van de MR scoort zeer goedkoop met zijn kritiek, maar uiteindelijk veranderd er niks! Straks voor rode rechter komen, en zijn besef zal ook komen na belachelijke veroordeling die hij zal krijgen.

  Wat heeft Bart je gefaald met open Bld te verkiezen boven MR. Dan hadden we nu nog geen regering, gemiste kans!!!

 12. Om de garanties en bescherming van onze burgerrechten in de grondwet te omzeilen stemmen de zelfhaters nieuwe tegenstrijdige wetten en zullen gepolitiseerde rechters op het einde van de rit beslissingen vellen op grond van hun persoonlijke interpretatie.

 13. Met andere woorden zegt deze Marokaanse dame dat wij ons moeten aanpassen en niet omgekeerd. Lang leve de multicul. Dat deze dame kan functioneren als regeringscommissairis voor de belgische regering is een schande. Na de 2° wereldoorlog werden partijen die zoiets toelaten als colaborateurs veroordeeld, nu is het juist anders om. Schande twee maal schande.

 14. Meerderheid aan autochtonen of niet ,het is voor België allang te laat .De haatislam heeft eerst de straat overgenomen( met drugs ,vernieling en bedreigingen ) ,nu de instituten ( onderwijs, rechtspraak en ambtenarij)en over een paar jaar het “parlement”.Alles met voorbedachte rade en volle medewerking van de autochtone linkse partijen waar de meeste Belgen op stemmen.Bereidt u voor op een vertrek naar veiliger oorden ,het kan nog.Zoniet?,dream on .

 15. Christelijke (?) Volks Partij. De teloorgang van de partij wordt voltooid verleden tijd. De ondergang van het Avondland in naam van Jezus Christus.
  Vreselijk hoogverraad.

 16. Democratie is nu toch wel duidelijk met een zelfvernietigingsproces bezig. Hoe kan iemand met zulke denkbeelden regeringscommissaris gelijke kansen geworden zijn?

 17. Dubbele nationaliteit dient dringend in vraag gesteld te worden. Dubbele nationaliteit kan verantwoord zijn maar dubbele nationaliteit voor zowat alle Marokkanen en Turken is een brug te ver.

 18. Veroordeelde criminelen met dubbele nationaliteit hun Belgische nationaliteit automatisch ontnemen en terugsturen. Binnen de kortste tijd is de overbevolking in onze gevangenissen verleden tijd.

 19. Moslims functies geven in onze regeringen en alle officiele departementen is zoals je
  in 1940 ss´rs een bestuursjob in onze eigen legerleiding zou hebben gegeven. Maar de huidige politiekers huiveren en doen het in hun schijtbroek als ze nog maar de naam Allag horen en vooral Bbang zijn de fake-EUR -ongekozen dirigenten voor het ledige hoofd te stoten!!!!!

 20. Volledig akkoord ! Een echte schande ! Dat is puur volksverraad door bedriegers aan de top: van vader op zoon, van de schoolbank tot aan je pensioen ferm poen pakken.

 21. Jaak je bent er recht op: het midden is volledig uit balans: er is geen midden meer. Al wat “rechts” wordt ervaren wordt “extreem rechts betiteld omdat daar een reukje terrorisme aan hangt en zoiets de burgers afschrikt. Zie maar onze beste soldaat van het Belgisch leger: die had de fout begaan Vlaams te zijn en te bekennen…
  De klepel hangt niet meer in het midden en daar verwijt ik de linkse pers, voor wie er geen grenzen [meer] zijn en zeker geen “faecesboek uitsluitingen”. Ik vrees dat het niet meer goed komt…

 22. Dit is ronduit gevaarlijk voor onze democratie! Is er een mogelijkheid om deze moslima te verwijderen van haar toch belangrijke functie!
  Waar is dit land mee bezig? Tolerantie is zeer goed! Maar dit gaat te ver !!

 23. Het principe van scheiding tussen kerk en staat “aanpassen aan de demografische veranderingen.” (sic). In moslimtaal > De islaminterpretatie overrulet de seculiere wet. Het politieke doel van de islamisering bestaat er in onze normen, waarden en wetten te gebruiken om ze te vernietigen.

 24. Bouchez heet overschot van gelijk, ons land is een Lekenstaat met Scheiding van “Kerk” (bedoeld worden alle religies) en “Staat”. Onze Constitutie dient ter zake strict gehandhaafd indien we de Sharia willen buitenhouden.

 25. We zouden massaal klacht tegen deze vrouw moeten neerleggen. Voor aanzetten tot haat en discriminatie! Dit soort uitspraken van te hoog geplaatste mensen maakt mij enorm kwaad waardoor ik meer en meer haat voor de islam begin te krijgen. Ze zou hiervoor gestraft moeten worden. Mijn mening 6maanden cel! Of is dat enkel voor nationalisten met een spandoek?

 26. Maak u geen illusies. Ook met een gewone meerderheid kan een moslimregering onze westerse samenleving muilkorven. Ik geef maar één voorbeeld: nergens in de grondwet staat dat zwemmen in een bikini mag. De regering kan dit via een simpele wet Openbare Veiligheid verbieden. Hun motivatie: ‘bepaalde mannen’ dreigen met geweld tegen wie in het openbaar een bikini draagt.

 27. Voor diegenen die nog altijd geloven in het sprookje van een “Europese” islam : ofwel zijn ze vanaf nu dan te dom om het in te zien ofwel zijn ze schandalig medeplichtig aan het ondermijnen van ons westers samenlevingsmodel.

 28. Omdat, beste Dirk.
  De situatie al veel te ver gevorderd is.
  Je verlies aan kracht als beschaving, is evenredig aan de ademruimte die je toekent aan iets wat jou per definitie niet hoeft.

 29. Dat moet niet worden in vraag gesteld. Dat moet onmiddellijk afgeschaft worden. Geen politieke mandaten voor dubbele nationaliteiten en zeker ook niet voor niet/belgen en binnengedrongen moslims.

 30. Tja bouchez is ook ultra hypocriet uiteraard als hij nu doet alsof demografische aardverschuivingen geen gevolg zullen hebben… deze eisen zijn allicht nog maar het begin.

Plaats een reactie

Delen