Ihsane Haouach (YouTube)

Ihsane Haouach (YouTube)

Uncategorized

Haouach wordt deze week gehoord door Staatsveiligheid

Pieter Van Berkel

Voormalig regeringscommissaris Ihsane Haouach wordt deze week gehoord door staatsveiligheid. Dat schrijft La Libre Belgique.

Na haar ontslag onthulden Le Soir en De Standaard het bestaan van een rapport van Staatsveiligheid over Haouach. De nota bevat volgens La Libre informatie die gerapporteerd is door derden en gaat onder meer over deelnames aan verschillende bijeenkomsten en maaltijden die werden georganiseerd door verenigingen en anderen die banden hebben met de Moslimbroederschap. Een deel van die informatie zou voorwaardelijk geformuleerd zijn.

Volgens Le Soir concludeert de nota niet dat ze lid is van de Moslimbroederschap, maar wel contacten had met leden van de organisatie, al dan niet bewust.

Nog volgens Le Soir is de nota een initiatief van de inlichtingendiensten. Het rapport werd dus niet in opdracht van de regering opgesteld. Volgens Ecolo en Open Vld ligt het bestaan van het rapport niet aan de basis van haar ontslag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Haouach wordt deze week gehoord door Staatsveiligheid”

 1. Uiteraard is dit rapport geen opdracht van de regering! Die moffelen alles weg in de doofpot, maar als ze ook hier hun politieke macht gebruikten en het komt uit dan start een revolutie!!! Media hebben ze stevig in bedwang, gelukkig dat staatsveiligheid nog niet in hun klauwen gevallen is…

 2. De politieke en religieuze overtuiging van mevrouw Haouach deel ik niet. Maar haar recht op vrijheid van opinie verdedig ik. Het inschakelen van de staatsveiligheid naar aanleiding van een politiek conflict, geeft de perceptie van politieke intimidatie. Insinuaties, zonder bewijzen van schuld, over mogelijke connecties met moslimbroeders doen vrezen voor een analoog scenario als met de zaak Jürgen Conings. Namelijk het doelwit demoniseren en culpabiliseren via de media.

 3. Nee hoor beste Luther. je vergelijking met de zaak Ju¨rgen gaat echt niet op.
  En wat die top pianiste betreft, vergeet niet dat ze een overtuigde Moslima is, vandaar het hoofddoek dat ze draagt.
  Nu staat er ergens of in de coran of in andere geschriften, dat liegen toegestaan is indien
  dat de Islam vooruit kan helpen. (ze gebruiken daarvoor het woord Taquiya)
  Trouwens ze heeft haar mond voorbij geklapt…..wij moeten ons aanpassen.
  Liefst onze hele democratie op de schop.
  Recht op eigen opinie ? In hun kringen gaat dat niet op, want ze dulden geen kritiek
  op de islam…..Indien er geen wederkerigheid is zie ik niet waarom ze dient profiteren
  van onze demokratische vrijheden.
  Een suggestie : ze kan misschien carriere maken als pianiste…..liefst in Libanon dan.

 4. grécolo heeft een steentje gegooid en de rimpelingen ingeschat,afgezien van MR was iedereen akkoord.Pastoor coens en lachebekje vielen zelfs in zwijm van bewondering.

Plaats een reactie

Delen