Derde reeks huiszoekingen in onderzoek naar Zuid-Amerikaanse prostitutienetwerken

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Illegale boekhouding in beslag genomen bij huiszoekingen naar Zuid-Amerikaanse prostitutienetwerken

Kristof Luypaert

In een gerechtelijk onderzoek naar twee Zuid-Amerikaanse prostitutienetwerken heeft de lokale politie Brussel Noord dinsdag een huiszoeking uitgevoerd in Sint-Stevens-Woluwe. Daarbij zijn verschillende documenten aangetroffen over de ondernemingen en personen die opduiken in de zaak. De politie kon er ook zeven Michael Kors-handtassen, vier merkhorloges, verschillende illegale boekhoudkundige documenten en een vals Italiaans rijbewijs in beslag nemen. Dat meldt het Brusselse parket.

In de zaak zijn al veertien verdachten opgepakt, van wie er drie onder aanhoudingsbevel zijn geplaatst. Ook konden de speurders al 23 slachtoffers identificeren.

Het onderzoek, dat in november 2020 van start ging, bracht twee bendes aan het licht die jonge vrouwen ronselden in Colombia en Brazilië, en hen vervolgens overbrachten naar België en andere Europese landen.

Hier moesten ze aan de slag gaan als prostituees voor klanten die via online advertenties werden gevonden. De jonge vrouwen moesten een deel van hun inkomsten afstaan en huur betalen aan de organisaties.

Eerdere huiszoekingen

De eerste huiszoekingen in het dossier vonden op 28 en 29 april plaats. De politie viel toen binnen op zestien adressen in de Brusselse regio en in Waals-Brabant, en arresteerde twaalf verdachten.

Zes van hen zijn ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die er drie onder aanhoudingsbevel plaatste. De agenten konden toen ook zeven slachtoffers van de netwerken bevrijden en uitgebreid verhoren.

Tijdens de huiszoekingen nam de politie ook meer dan 25.000 euro cash, twee voertuigen, verscheidene luxekledingstukken en -schoenen, zes laptops, een tabletcomputer en tientallen gsm’s en simkaarten in beslag.

Op 8 juni volgden vervolgens twee nieuwe huiszoekingen, waarbij twee andere verdachten opgepakt zijn. Een van hen is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

https://redactie.palnws.be/2021/06/politie-brussel-noord-rolt-bende-mensenhandelaars-op-die-meisjes-tot-prostitutie-dwong-4-verdachten-onder-aanhoudingsmandaat/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen