Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Uncategorized

Meyrem Almaci hekelt kritiek op Ihsane Haouach: “Dit is niet hoe je een samenleving bij elkaar houdt”

Anton Schelfaut

Groen-voorzitster Meyrem Almaci hekelt de kritiek aan het adres van Ihsane Haouach, regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). “Dit is niet hoe je een samenleving bij elkaar houdt”, schrijft ze op Twitter.

Haouach bood vrijdag haar ontslag aan in een brief aan staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo). Naar eigen zeggen is ze het slachtoffer van “onophoudelijke persoonlijke aanvallen” en cyberpesterijen. Volgens de krant Le Soir is haar ontslag echter te wijten aan een rapport van de inlichtingendiensten, waarin ze gelinkt wordt met de Moslimbroederschap. Eerder kwam de regeringscommissaris onder vuur te liggen vanwege een uitspraak in een interview met diezelfde krant. Daarin vroeg ze zich af hoe de scheiding tussen kerk en staat “kan passen in een veranderde demografie”.

“Los van inhoud is dit een illustratie van de gigantische druk op een getalenteerde vrouw, die voor een foute uitspraak – waar ze zich voor excuseerde (!) – verschroeiend werd aangepakt. Dit is niet hoe je een samenleving bij elkaar houdt. #intriest”, hekelt Almaci op Twitter. “Open misschien je ogen?”, repliceert MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

36 gedachten over “Meyrem Almaci hekelt kritiek op Ihsane Haouach: “Dit is niet hoe je een samenleving bij elkaar houdt””

  1. Hou je een samenleving samen door een pandemie te faken en een totalitaire ideologie in te voeren. Mevr Almaci keer terug naar jouw thuisland, en we zijn beiden tevreden

  2. Van Almaci zijn er ook foto’s waarin ze in het gezelschap van vooraanstaande Grijze Wolven verkeerd. Moeten wij haar uitlating als een bedreiging interpreteren ? Uiteindelijk komen ze allen naar hier om de ellende in hun thuisland te ontvluchten en eens hier beginnen ze ijveren om hier dezelfde situatie te creëren als in dat thuisland. Begrijpen wie begrijpen kan

  3. Waarom “bij elkaar houden” Vlamingen en Walen leven in een kunstmatig met tricolore elastiekjes bij elkaar gehouden Twee-Staten land ? Polariseren doet elk bevolkingssegment toch beter zijn eigen, unieke identiteit waarborgen.

  4. Het kan best zijn dat ze een getalenteerde vrouw is met een academische titel maar voor dat ambt is neutraliteit vereist in onze Lekenstaat, Bouchez heeft 101 % ter zake gelijk.

  5. Juist mevr. Almaci, iemand met een dergelijke achtergrond in een dergelijke functie benoemen is wel héél slecht voor de samenhang van de maatschappij. Zeer dom en veelzeggend voor waar uw partij voor staat.

  6. Dit is niet hoe je een samenleving bij elkaar houdt. Zou Haouach dit begrepen hebben? Ondertussen willen Ecolo en Groen! er geen regeringszaak van maken. Aan welke kant van de geschiedenis staan zij eigenlijk. Islamisering maakt ons al bij al niet zoveel uit. Of wordt de dame het zoenoffer voor de hongerstakers?

  7. Dit is hoe je een samenleving , de vlaamse, wil doen verdwijnen Almaci! Wanneer ga je je ogen openen? Of waarschijnlijk is je einddoel dat België en Europa een moslimstaat wordt. Schaam je.

  8. Worden wij geacht de bevooroordeelde visie van deze politica dan nog langer ernstig te nemen. Volgens de laatste peiling blijft het gifGroen partijtje klein…;

  9. Turkije is “het” voorbeeld van gelijkheid tussen man en vrouw !?!
    We moeten weigeren om door dat soort mensen de les voorgeschreven te krijgen.
    Eerst voor eigen deur keren.
    Hopelijk wordt de volgende premier van België een imam – dan spreken we nog eens over gelijkheid ?!?.

  10. En dat heeft dan 10.000 EUR / maand enkel en allen al als Vlaams parlementslid, waar ze niets verloren heeft en heeft niet eens geld om naar de kapper te gaan, maar wel een grote smoel over een sujet dat niet eens thuishoort in dit land, laat staan zulke post te bekleden. Na het uitlekken van het nieuws dat ze gekend is bij de staatsveiligheid en om niet met meer van dat fraais in het nieuws te komen, nam Ihsane Haouach dan maar ontslag. Mooi zo, opgekuist staat netjes!
    Albertus Segers Oudenburg

  11. Juist Eric. In je eigen vaderland(oooh wat klinkt dat racistisch en uiterst rechts) mag je niet zeggen dat je van dit land houdt en er geen vreemde (weer zo’n uiterst rechtse term) hier aan
    politiek mag komen doen, laat staan officiële functies bekleden. Ze (die vreemden dus)

  12. Ik herinner me daarentegen wel haar uitspraken over “Charlie hebdo” bij Linda. Was slechts éénmaal te bekijken en niet meer in de heruitzendingen.

  13. Ze zijn niet verplicht hier te blijven als ze zich niet aan ons kunnen aanpassen, anderzijds dienen wij ze niet “samen te houden ” met vijanden van onze samenleving, we hebben ons al eens verzet tegen een discriminerende, gewelddadige totalitaire ideologie en worden gedwongen dat weer te doen.

Plaats een reactie

Delen