Twee jaar cel, waarvan 18 maanden met uitstel, voor illegaal die vriendin in hals stak met sleutelbos

Afbeelding illustratief. Foto: Shutterstock.

Uncategorized

Twee jaar cel, waarvan 18 maanden met uitstel, voor illegaal die vriendin in hals stak met sleutelbos

Kristof Luypaert

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 18-jarige man schuldig bevonden aan poging doodslag. Hij stak vorige maand zijn vriendin tweemaal in de hals met een sleutelbos. Het Mechels parket vervolgde de man voor poging tot doodslag. De verdediging vroeg om de feiten te herkwalificeren tot opzettelijke slagen en verwondingen, maar daar ging de rechtbank niet op in.

Nico A. kreeg op 24 juni ruzie met zijn vriendin op de Leermarkt in Mechelen. Eerst kwam het tot een verbale discussie. Vervolgens greep de man naar een scherp voorwerp, vermoedelijk een sleutelbos, en haalde twee keer uit naar de hals van de vrouw.

De vrouw raakte daarbij lichtgewond aan de nek. De twee verlieten de plaats van de feiten, maar een getuige belde de politie. Op camerabeelden was het hele incident duidelijk te zien.

De vrouw wilde wegwandelen maar Nico A. hield haar tegen en haalde uit met een voorwerp dat hij uit zijn broekzak haalde. Daarop vertrokken ze beiden in een andere richting, de man richting Kruidtuin, de vrouw richting Botermarkt.

“Het was nooit zijn intentie haar te steken, te verwonden of te doden”

De vrouw hield bij het wegstappen haar hand in de hals. Even later zijn de twee, opnieuw samen aangetroffen. De vrouw had een snijwonde in de hals die genaaid moest worden maar weigerde hiermee naar een dokter te gaan.

Volgens de vrouw was het allemaal niet zo erg. De man ontkende eerst dat er iets gebeurd was. Pas nadat hij geconfronteerd was met de camerabeelden zei hij zijn handen in zijn zakken te hebben gestoken om tot tien te tellen en te kalmeren. Maar toen zijn vriendin over zijn familie begon, kon hij zich niet bedwingen en haalde uit met een sleutelbos.

“Het was nooit zijn intentie haar te steken, te verwonden of te doden”, zei zijn advocate. “Hij heeft niet bewust gestoken, ik vraag een herkwalificatie naar slagen en verwondingen.”

De rechtbank meende echter dat de kwalificatie wel correct was en veroordeelde de man tot twee jaar gevangenisstraf waarvan 18 maanden met uitstel. Het koppel, dat illegaal in ons land verbleef, gaf aan ons land zo snel mogelijk te willen verlaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

3 gedachten over “Twee jaar cel, waarvan 18 maanden met uitstel, voor illegaal die vriendin in hals stak met sleutelbos”

  1. Als de vriendin ook een illegaal is, moet ze onmiddellijk het land uit gezet worden, of heeft de regering hiervoor niet het lef? En de dader na zes maanden maar ook het land (letterlijk) buiten flikkeren, ook die in Brussel op kot zijn.

Plaats een reactie

Delen