Vaccinatiecampagne Australische overheid veroorzaakt ophef

Screenshot uit het filmpje waarmee de Australische overheid burgers wil aanzetten zich te laten vaccineren. Bron: Twitter

Uncategorized

Vaccinatiecampagne Australische overheid veroorzaakt ophef

Kristof Luypaert

Een filmpje in het kader van een vaccinatiecampagne van de Australische overheid veroorzaakt heel wat ophef. De campagne is bedoeld om jonge mensen aan te sporen om zich te laten vaccineren met het COVID-19 vaccin. Maar de manier waarop roept vragen op en stuit op scherpe kritiek.  

Het filmpje uit de vaccinatiecampagne zou een scène uit een horrorfilm kunnen zijn. Een jonge vrouw ligt zichtbaar ernstig ziek in een ziekenhuisbed, luid hijgend en met een doodsangst op haar gezicht. Ze krijgt extra zuurstof toegediend. Haar adem schokt en piept waarna ze angstig recht in de camera kijkt.

Vervolgens verschijnt de boodschap “Covid treft iedereen, blijf thuis, laat je testen en boek je vaccinatieafspraak.” op een zwarte achtergrond.

De campagne wordt op gemengde gevoelens onthaald. Sommige oordelen dat het de mensen zal aanmoedigen, maar anderen denken dat dit filmpje twijfelaars zeker niet zal overtuigen.

“Het is de bedoeling dat het choquerend is”, aldus een woordvoerder van de regering. “De video heeft als bedoeling duidelijk te maken dat ook jonge mensen zeer ziek kunnen worden.”

Een Australische spoedarts noemt de video onrealistisch. Maar de scherpste kritiek luidt dat de campagne zich richt op jongeren, terwijl ze nog niet aan de beurt kwamen voor het door de Australische overheid aangeraden Pfizer-vaccin.

In Australië kunnen enkel mensen ouder dan veertig zich laten vaccineren, of op eigen risico kiezen voor een vaccin van AstraZeneca dat in Australië enkel aan 60-plussers wordt aangeraden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Vaccinatiecampagne Australische overheid veroorzaakt ophef”

  1. Herinner u het filmpje tijdens de “eerste golf” van de legervrachtwagens die in Bergamo de stoffelijke resten vervoerden van overledenen aan covit 19. Ook dit was niet de realiteit.
    Wat overheden wereldwijd bezielt weet ik niet.
    Een eerste golf kan ik nog aannemen.
    “We” voorspellen een tweede golf, en oeps die komt er.
    “We” voorspellen een derde golf, en oeps die komt er.
    “We” voorspellen een vierde golf, en oeps die komt er (aan).
    Wie heeft die glazen bol???

  2. Je hebt echt geen glazen bol nodig om te weten dat, als mensen op reis gaan én disco’s open gaan er exponentieel besmettingen gaan volgen. (feesten, dansen, muilen, …
    Het virus is niet weg en er is nog geen kudde immuniteit dus …1+1 = 9000 besmettingen in NL na een week. It’s elementary my dear Watson.

Plaats een reactie

Delen