De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

De Hongaarse premier Viktor Orbán - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Viktor Orbán: “Als we anderen laten beslissen hoe wij ons leven moeten leiden, zullen we verdwijnen”

Niels Geerinck

De Hongaarse president Viktor Orbán was deze week aanwezig op de inauguratieplechtigheid van de nationale politieacademie. Volgens Orbán is het de taak van de nieuwe lichting officieren om “Hongarije te beschermen en de veiligheid van de Hongaarse families te waarborgen.”

Tijdens zijn toespraak die hij hield tijdens de plechtigheid sprak Orbán klare taal. Hij benadrukte daarbij de drang van Hongarije naar meer soevereiniteit en zelfbeschikking. Daarnaast haalde hij ook uit naar de kritiek die er vanuit de Europese Unie komt op de nieuwe Hongaarse wetten. “Als we anderen laten beslissen hoe wij dienen te leven, wie we in ons land moeten laten en hoe wij onze kinderen moeten onderwijzen en opvoeden, dan zullen we verdwijnen”, zo sprak hij.

Vreedzaam kunnen samenleven

De president verwees tijdens zijn speech ook naar de talloze steden in Europa waar de criminaliteitscijfers de hoogte inschieten. Volgens hem voelen heel wat Europeanen zich niet meer veilig in hun eigen steden. “Terwijl er heel wat steden in Europa zijn waar de bevolking zich niet langer veilig voelt. Toch blijft Hongarije één van de meest veilige plekken in Europa. Hier leeft niet enkel de meerderheid van de mensen in veiligheid maar ook heel wat minderheden kunnen er vreedzaam hun leven leven”, aldus Orbán.

Hij voegde ook toe dat het de taak is van de afgestudeerde agenten en officieren om te waken over de veiligheid van de Hongaarse families en om Hongarije te beschermen.

“Kinderen opvoeden zodat ze hun land willen dienen”

Volgens de president is het kiezen voor een vorming en een loopbaan bij de veiligheidsdiensten geen toevallige samenloop van omstandigheden. Het is volgens Orbán een fundamenteel beginsel van het familieleven in Hongarije. Iemand die zichzelf wil inzetten voor zijn of haar land beschikt volgens de president over bepaalde onontbeerlijke eigenschappen en karaktertrekken. “Het is daarom erg belangrijk dat Hongaarse families hun kinderen opvoeden met een ingesteldheid dat zij hun land wensen te dienen”, zo sprak hij.

Vreemde tijden

“Het zijn erg vreemde tijden. Er zijn landen in Europa waar mensen in uniform veracht worden. In deze landen zullen ze dan ook sneller de kant kiezen van terroristen. Gelukkig maakt Hongarije geen deel uit van deze landen.” Volgens de president rust er een belangrijke en moeilijke taak op de schouders van de jonge politieofficieren. “We moeten altijd alert blijven. Blijf sterk en vastbesloten”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Viktor Orbán: “Als we anderen laten beslissen hoe wij ons leven moeten leiden, zullen we verdwijnen””

  1. Wat zal onze MSM weer hier niet van maken ?
    Indien men de mening zou vragen aan heel wat mensen, en zeker in de steden, dan zou Orban heel wat gelijken vinden.

  2. Die man weet waarover hij het heeft ,dat heb je hier niet met die heimelijke hypocrieten die met alle rotzooi partijen een coup vormen tegen de wil van de Vlaming ,mensen wordt toch eens wakker en zie het bedrog toch eens in van die leugenaars en zakkenvullers

  3. Men zou het ook democratischer kunnen aanpakken, en de EU burger zijn mening kunnen vragen via referendum, over de bedreiging door de EU bureaucratie van de rechten en integriteit van de soevereine lidstaten.

  4. Hij geeft ze dan tenminste niet weg aan mega-immigratie!!!…en zorgt voor zijn Europese Hongaarse veiligheid!..De Hongaren willen niet “geleefd” worden!!!..meer dan respect

Plaats een reactie

Delen