De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

Uncategorized

Zet Groen Gentse politie onder druk om niet op te treden tegen Brusselse amokmakers?

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams Belang zet schepen voor Jeugd Elke Decruynaere (Groen) de Gentse politie onder druk om niet op te treden tegen Brusselse jongeren die afzakken naar de Blaarmeersen. Dat heeft de partij “uit betrouwbare bron” vernomen.

https://redactie.palnws.be/2021/07/140-000-euro-voor-onderzoek-naar-etnisch-profileren-bij-gentse-politie/

Begin juni vonden er enkele vechtpartijen met Brusselse jongeren plaats op het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen. Sindsdien voert de politie in het station Gent-Sint-Pieters controles uit. Daarbij wordt aan Brusselse jongeren zonder reservatiebewijs voor het recreatiedomein gevraagd om terug te keren. Die maatregelen vielen echter niet in goede aarde bij coalitiepartner Groen. Schepen Elke Decruynaere zou “omwille van ideologische redenen” intern oppositie voeren en de politie zelfs aansporen het beleid van de coalitie niet uit te voeren.

Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn zal burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) om opheldering vragen. “Indien het beleid van burgemeester De Clercq inderdaad actief tegengewerkt wordt door schepen Decruynaere, zit dit stadsbestuur met een fundamenteel probleem. Dan kan het niet anders dan Decruynaere de laan uit te sturen”, meent Deckmyn. “Niet alleen omdat het anders zijn eigen beleid ondermijnt, maar zeker ook aangezien de relatie met de Gentse politie hierdoor onder druk komt te staan.”

“Er wordt gespeeld met de veiligheid van de Gentenaar die rustig een dagje wil genieten van onze Blaarmeersen”, besluit Deckmyn. “We waren voorzichtig tevreden dat er eindelijk opgetreden zou worden om die veiligheid te garanderen, maar nu blijkt opnieuw dat onze twijfels en reservaties meer dan terecht waren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Zet Groen Gentse politie onder druk om niet op te treden tegen Brusselse amokmakers?”

  1. Dom , zogezegd blind , ook blond en achterlijk , enige vereisten om in de Gentse politiek te gaan . Van Gent (gent) zijn is geen meerwaarde , niet meer ! Echte waarden worden verkocht en verloochent . Doe maar verder , is allang mijn dorp niet meer

Plaats een reactie

Delen