Zware wateroverlast in Knokke en Nieuwpoort

In Knokke stonden een aantal straten blank. (Foto: Facebook LVB)

Uncategorized

Zware wateroverlast in Knokke en Nieuwpoort

Kristof Luypaert

In Nieuwpoort en Knokke stonden heel wat straten een tijd lang onder water omdat door de hevige regenval riolen het water niet meer konden slikken. In Nieuwpoort viel maar liefst 56 liter water per vierkante meter uit de lucht.

Het KMI kondigde maandagochtend tot de middag code oranje af voor West-Vlaanderen en de Kust. Voor alle andere Belgische provincies blijft tot maandagavond code geel van kracht.

Maandag kondigde het KMI vanaf het westen intense buien met onweer aan. Er was gewaarschuwd voor dat er in korte tijd 10 tot 30 liter per vierkante meter neerslag kon vallen. Op bepaalde plaatsen in West-Vlaanderen was dat veel meer.

Volgens de burgemeester van Knokke zijn de foto’s die op sociale media verschenen vooral momentopnames en is het water intussen alweer weggetrokken.

De brandweer kreeg ruim 160 oproepen te verwerken. Hier en daar liepen er kelders, garages of liftkokers onder water. Ook heel wat winkels kregen water binnen in hun kelders of opslagruimtes. 

Onder andere schoonheidsinstituut Yves Rocher en schoenenzaak Ralet in de Lippenslaan kampten met wateroverlast. Maar de grootste schade was er bij schoenenzaak Étoile in de Dumortierlaan. Die moest dan ook noodgedwongen de deuren sluiten. “Na Corona, nu dit, een ramp”, klinkt het in een Facebook bericht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Zware wateroverlast in Knokke en Nieuwpoort”

Plaats een reactie

Delen