Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Zwitserse Volkspartij: “Niet-geïntegreerde migranten moet men verblijfsvergunning ontnemen”

Simon Segers

De Zwitserse Volkspartij (SVP) wil een strenger integratiebeleid voor migranten. “Wie weigert te integreren, moet door middel van inburgeringsovereenkomsten striktere voorwaarden krijgen. Passende consequenties moeten worden voorzien wanneer deze niet worden nageleefd. Indien nodig zelfs een intrekking van de verblijfsvergunning”, aldus de partij.

Op dit moment loopt per Zwitsere kanton een inburgeringsprogramma van ongeveer 1,5 miljoen euro. De SVP is echter van mening dat hier geen sprake is van efficiënte toewijzing van overheidsgelden. “De afwijzing van het inburgeringsprogramma is enerzijds gericht tegen een gebrek aan integratiebereidheid en anderzijds tegen een verkeerd begrepen welkomstcultuur”, aldus de partij.

Basel-Landschaft

Het gaat hier niet om een discussie over buitenlanders in Zwitserland, maar over het belang van integratie, benadrukt de SVP. Vooral de kanton Basel-Landschaft, waar ruim 36 procent van de inwoners een buitenlandse afkomst heeft, vormt een belangrijke uitdaging. Zij willen door middel van een referendum de kiezers laten beslissen over het geplande inburgeringsprogramma.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Zwitserse Volkspartij: “Niet-geïntegreerde migranten moet men verblijfsvergunning ontnemen””

  1. Als ik naar Duitsland op reis ga oefen ik op voorhand bepaalde woorden en zinnen, bekijk nog eens in het kort de verschillen in de wegcode omdat ik mij een gast voel als toerist in hun land, blijkbaar vinden andere groepen dat ze zich gewoon maar elders kunnen vestigen zonder de taal en cultuur te kennen/leren van hun gastland dat dan nog voor hen zorgt.

  2. Daar kunnen we alleen van dromen, ons landje zou zoals 15j geleden weer 10Mio inwoners hebben en veel problemen met sociale woningen, ocmw’s, scholen, recreatieparken, stranden, unia, VB, Somers, groen,…allemaal verleden tijd. Ach utopia is niet voor de werkende Vlaming weggelegd.

  3. Heel juist beste, de tijd verzuurd maar meer en meer allemaal te danken aan die hypocriete geldgraaiende corrupte linkse politiekers die tegen het eigen volk zijn ,het volk die dit land opgebouwd hebben en hun aan postjes geholpen hebben stank voor dank krijg je en al zijn ze onverkozen en hebben ze geen stemmen luisteren ze niet naar de meerderheid en stelen ze gewoon de overwinning de dictators

  4. Ze moeten de taal leren en dan integreren door een handig boekje te lezen. Een boekje overigens dat iedere toerist die Zwitserland bezoekt van buiten moet leren. Het betreft: “Die Schweiz für die Hosentasche (was Reiseführer verschweigen)” (Zwitserland voor in uw achterzak, wat (andere) reisgidsen verzwijgen), geschreven door Martin Walker en Anica Jonas. En wie het dan nog niet begrijpt, … soll rausgeschafft werden.

Plaats een reactie

Delen