Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

6,6 miljoen euro aan drugs in vrachtwagen vol Belgische chocolade

Wijnand Meeus

De Engelse grenswacht hebben aan de Kanaaltunnel voor 6,6 miljoen euro aan drugs ontdekt in een vrachtwagen die gevuld was met Belgische chocolade. De Poolse vrachtwagen ging zijn lading afzetten in de Engelse stad Maidstone. Waar de lading werd opgehaald is nog niet bekend.

Op 12 augustus werd de 64-jaride Ierse chauffeur R. Wilkin uit Essex betrapt met een drugslading ter waarde van 6,6 miljoen euro. De 63 kilo heroïne en de 32 kilo cocaïne werden in beslag genomen en de man werd intussen ondervraagd. De man reed met een vrachtwagen die in Polen is geregistreerd. Uit documenten bleek dat hij de lading Belgische chocolade zou afzetten op een adres in de Engelese stad Maidstone.

De vrachtwagenchauffeur verscheen 14 augustus al voor een magistraat in Folkstone. Die liet hem voorlopig vrij in afwachting van de voortzetting van zijn proces op 13 september in Canterbury.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen