Allo Allo! Foto Twitter

Allo Allo! Foto Twitter

Uncategorized

‘Allo Allo!’ krijgt waarschuwing

Wijnand Meeus

De Britse comedyserie ‘Allo Allo!’ krijgt vanaf het heden een waarschuwing mee wanneer het uitgezonden wordt of in een streamingkanaal wordt aangeboden. De serie zou ‘gedateerd’ zijn, er zou sprake zijn van stereotyperingen en een seksuele ondertoon.

De legendarische Britse televisieshow over een Frans café in door de Duitsers bezet gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog zal niet meer hetzelfde zijn. Hoe cafébaas René bijvoorbeeld ‘You stupid woman’ zegt of de vele mopjes met ‘seksistische’ ondertoon zullen nu met een waarschuwing worden vertoond. De Britse autoriteiten hebben beslist dat de serie niet meer zomaar mag worden uitgezonden.

 “De bazen zijn bezorgd dat de seksuele ondertoon en de stereotypering van de Franse en Duitse personages in de woke wereld mensen voor de borst kan stoten”, zegt een bron binnen de tv-wereld aan The sun. Eerder kregen ook al afleveringen van Coronation StreetCall The Midwive en Fawlty Towers – “Don’t mention the war” – waarschuwingen mee. Sommige afleveringen worden zelfs niet meer aangeboden door streamingkanalen in het Verenigd Koninkrijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

49 gedachten over “‘Allo Allo!’ krijgt waarschuwing”

  1. Hoe ziek is dit ? Enkele gestoorde en gefrustreerde engerds die nog geen 0,01 % van de bevolking uitmaken gaan eens beslissen wat de rest mag bekijken … Laten we de kloosters terug openen, daar kunnen deze puriteinen in de beslotenheid van hun cel hun waanbeelden en morele superioriteit botvieren … en is de rest van de bevolking verlost van deze zeloten.

  2. Beste serie aller tijden.
    Geen enkele censuur zal daar iets aan veranderen.
    Blijkbaar is het hoe langer hoe moeilijker voor de woke’rs om de tijdsgeest van bepaalde zaken te aanvaarden.
    Ik stel voor dat de achterkleinkinderen van wie zich nu niet laat vaccineren binnen 150 jaar zich verontschuldigen hiervoor. 😉
    p.s Voor mij zal dat niet nodig zijn.

  3. Ja jongens, welke lieden beslissen dit? Een bende kleuters? Ja dus! Steengoede serie waar met alles en iedereen op een gezonde manier gelachen wordt. Niks discriminatie, racisme, seksisme, stereotypering of wat dan ook! Ze zijn helemaal zot geworden…

  4. We hebben echt behoefte aan politici die durven NEEN te zeggen tegen deze onzin. Het lijkt me dat de spoeling heeeeel dun word. Als ex-lid van N-VA blijf ik heel sterk op mijn honger zitten, of is N-VA al echt verkocht aan de woke- en Big-Pharma industrie ?

  5. Zouden beter de waarschuwing meegeven : “Deze serie is nog opgenomen in SVGA=800×600. Uw TV is niet kapot, ontregeld, lui of moe. Format 4×3, die twee zwarte balken links en rechts dienen dus niet om de Big Boobies van de Madonna van Von Klomp te verbergen of te censureren.”

  6. Gay-parade’s, gendertoestanden, enz., we moeten het maar aanvaarden, en ik doe dat ook. Maar anderzijds, veel kritiek op zaken die al heel lang bestaan, Allo Allo nu weer, zwarte piet, tekenfilms, enz. Dat moet dan maar met waarschuwingen of verdwijnen. Maar ja, de zwijgende meerderheid hé.

  7. Ongelooflijk dat men daar mee bezig is dit is er ver over en belachelijk wat is het volgende elke film door deze absurde mangel halen allee er mag dus met niets of niemand meer gelachen worden misschien moeten we dit spelletje eens meespelen en zaken rapporteren om te zien hoever ze het willen drijven

  8. Wereld op ze’n kop … waar is men soms mee bezig ? Alleen nog smsen… Ku..me. Kl…. en da mag ik misschien ook niet meer schijven heeft ook te maken met sex ! We leven in een groot zottekot !

  9. Heel juist, nogmaals een poging op klein houderij van de bevolking. Democratie of dictatuur ? Waar gaan we naartoe. Krijg stillaan het gevoel dat we in een bepaalde richting worden geduwd waar we steeds minder zelf zullen beslissing nemen. Stof tot nadenken.

  10. In de woke wereld mensen voor de borst kan stoten (sic). En vermits de woke-ideologie de nieuwe mainstream norm is moet de rest zich aanpassen. Welkom bij de woke dictatuur. Een woke-ideologie, een (wereld)regering en een woke-ras. Waar hebben we dat nog gehoord? Juist de nieuwe versie van Ein Reich, ein volk, ein Führer. Principe in uitvoering bij de EU bureaucratie en de UNO. Let wel! Karl Marx waarschuwde al voor diegenen die mensenrechten gebruikten om burgerrechten te blokkeren.

  11. BBC gaat definitief de “Woke”-weg op. Ze zijn bezig zenduren vrij te maken voor all-inclusive programma’s waarin vrouwen, nieuwkomers, minderheden de hoofdrol spelen. Zelfs populaire goed bekeken programma’s moeten hiervoor sneuvelen, zoals in maart volgend jaar de realistische ziekenhuisserie Holby City.

  12. Dit is helemaal niet mainstream, als je bedoelt dat dit gedragen word door de meerderheid
    BBC is net zoals onze BRT, een clubje van links die vindt dat iedereen moet denken zoals zij.
    Aangezien ze beide met overheidsgeld werken, zijn eigenlijk de politici die hen niet durven terugfluiten de echte schuldigen

  13. Het wordt tijd dat wij Woke en Co ook eens censureren.
    Zij en hun broertje “politiek correct” moeten gewoon
    genegeerd worden.
    Bij gebrek aan aandacht dooft het wel uit.
    De genoemde series hebben me vele jaren enorm veel plezier doen
    beleven.
    Maar ja de Woke zuurpruimen hebben het lachen verleerd.
    [Dubbel??? Kun je dat bewijzen?]

  14. In Gent noemen ze mensen die niet om kunnen met een grapje of satire, azijnzekers (mannelijk en onzijdig bruikbaar voor degene die azijn plassen) Nog anders verwoord zuurpruimen (eerder vrouwelijk)

  15. Natuurlijk is het gestereotypeerd! Dat is namelijk typisch voor satire. Allo Allo steekt de gek met IEDEREEN: de Fransen, de Britten, de weerstand zowel de Gaullisten als de Commies en ga zo maar door. Maar blijkbaar zijn er nu ‘geevolueerden’ wiens petje dat te boven gaat. Echt triest.

  16. U maakt een grapje? De serie bestaat uitsluitend uit stereotypes , sexisme, …
    Gay Gunter and his little tank, de Franse flik ( iet iz ai) , … Net DAAROM is het grappig. Humor door overdrijving, heet dat.

  17. Ik las onlangs dit : we live in an I clusive society in which everyone has the right to live and think their on way. And if we feel that you don’t share those ideas, you will be excluded…. ” lees dit zonnetje een paar keer en laat het bezinken….. Heb je hem? Exactly that. 😏😏😏

  18. Ik ga dan toch maar naar die hut in de wildernis waar ik ooit in 1997 verbleef en waar alles nog “normaal” was in de maagdelijke wildernis, of is dat woord ook al aanstootgevend.
    Zoals mijn kameraad in één van zijn reisreporates ooit schreef : ” Stultorum numerus est infinites ” ofwel, het aantal zotten is oneindig ! Vooral in Groot Brittanië dan in dit geval !
    Ik spoel nu ” Allo , Alloo ” even terug zodat ik rustig kan verder kijken !

    Karl

Plaats een reactie

Delen