Padrao dos Descobrimentos. Foto Shutterstock

Padrao dos Descobrimentos. Foto Shutterstock

Uncategorized

Bekendste monument van Lissabon beklad

Wijnand Meeus

Het bekendste monument van de Portugese hoofdstaf Lissabon werd beklad. Padrao dos Descobrimentos is een monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld verkenden. Het bouwwerk is 52 meter hoog en heeft de vorm van een schip. Volgens de bekladders van het monument en Het Laatste Nieuws staat het echter symbool voor ‘het koloniaal verleden’ van Portugal.

Het Padrao dos Descobrimentos in Santa Maria de Belém is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Lissabon. Het staat op de kade van de rivier de Taag. Bekende historische figuren zoals Hendrik de Zeevaarder en Vasco da Gama worden er op afgebeeld. Net zoals over heel Europa en de Verenigde Staten werd het standbeeld beklad met als reden dat het symbool zou staan voor het koloniale verleden van het land.

(Lees verder onder de tweet)

“Door verblind door geld te varen verdrinkt de mensheid in een bloedrode zee”, stond er in grote rode letters geschreven. Fernando Medina, de burgemeester van Lissabon, laat op Twitter weten dat het standbeeld alweer schoongemaakt werd. “Het beste antwoord aan zij die het patrimonium vandaliseren is de onmiddellijke schoonmaak”, schrijft hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Bekendste monument van Lissabon beklad”

  1. Als alle gedenktekens die de pocowoko’s niet zinnen verdwenen zullen zijn, waartegen gaan ze dan verdere actie ondernemen?
    Misschien wissen wij de uitwissers van de geschiedenis dan zelf eens uit het straatbeeld. Hoe eerder, hoe beter.

Plaats een reactie

Delen