Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

China maakt zwarte lijst met verboden karaokenummers

Wijnand Meeus

Het Chinese ministerie van Cultuur en Toerisme zal een zwarte lijst maken met daarop liedjes die verboden zullen worden in karaokebars over het gehele land. Volgens de Chinese overheid willen ze zo liedjes met een ‘verboden inhoud’ over bijvoorbeeld drugs en gokken weren uit de maatschappij. Het verbod zal ingaan vanaf 1 oktober.

Geen liedjes meer in China die ‘de territoriale integriteit en de religieuze wetten van het land ondermijnen’. Vanaf oktober wil het ministerie de Chinese karaokebars aanzetten om enkel nog ‘gezonde en opbeurende muziek’ te spelen. Het land wil vooral muziek die bijgeloof of sekten promoot of die gaat over illegale activiteiten zoals druggebruik verbieden.

Alle karaokebars zullen verantwoordelijk gesteld worden om hun nummerselectie te controleren. In totaal telt China zo’n 50.000 karaokeplaatsen met een basismuziekbibliotheek van maar liefst 100.000 nummers. Het zal een moeilijke opgave worden voor de uitbaters om te weten welke liedjes nog wel en welke niet meer zullen mogen gespeeld worden.

Dit decreet is een doortrekking van een al langer bestaand verbod. Zo mag het in liedjes in China ook al niet meer gaan over geweld, pornografie of politieke kritiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen