(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

China wil geen nieuw WHO-onderzoek naar oorsprong corona

Pieter Van Berkel

China verwerpt opnieuw een oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om nieuw onderzoek te doen naar de oorsprong van het coronavirus in China.

“We zijn tegen de politisering van het onderzoek naar de oorsprong”, zegt viceminister van Buitenlandse Zaken Ma Zhaoxu. “We steunen onderzoek dat op wetenschap gebaseerd is.” China blijft volgens hem vasthouden aan het “gezamenlijke rapport” van de WHO en China dat in het voorjaar verscheen.

Eerder riep de Deen Peter Ben Embarek, een specialist op het gebied van voedselveiligheid en tevens hoofd van het WHO-team dat in januari de oorsprong van covid-19 onderzocht in China, op tot een grondiger onderzoek van een labo in Wuhan.

Het gaat om een labo dat gerund wordt door het Wuhan Center for Disease Control and Prevention. Het lab verhuisde op 2 december 2019, toen het virus voor het eerst opdook. “We weten dat als je een lab verhuist, dat alles verstoort”, zei Embarek. “Die hele procedure is altijd een verstorend element in de dagelijkse werkroutine van een lab.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “China wil geen nieuw WHO-onderzoek naar oorsprong corona”

  1. Dus trump had toch gelijk met zijn China flu… en raad eens welk land veel geld verdiende aan de pandemie. Juist China ik wil herstel betalingen voor al mijn gemaakte onkosten. Handgel mondmaskers werkloos geworden. Dat die rot Chinezen maar betalen maar dat zullen ze wel niet doen zeker. Aangezien de wereld afhankelijk wordt van dit dictatoriaal regime die ziektes kweekt en er dan nog beter van wordt. Dit is gewoon om hun macht nog te versterken gedaan. Zowat overal is de economie gekrompen behalve in China…

  2. De vleermuizen die de vector waren van COVID waren op twee plaatsen. Dat Wuhan biologisch lab klasse IV en in een grot duizend kilometer daar vandaan. Wat geloof je dat er is als je hoefgetrappel hoort? Een paard of een zebra?

  3. Eerst geld aannemen, en dan als alles dreigt uit te komen de kar keren om toch maar geloofwaardig te lijken!? Wraak van Peking zal zoet zijn, let op mijn woorden. Moeten ze maar geen zaken doen met het wilde Westen…

Plaats een reactie

Delen