Andrew Cuomo (Democraten), de gouverneur van New York. Foto Shutterstock

Andrew Cuomo (Democraten), de gouverneur van New York. Foto Shutterstock

Uncategorized

Cuomo neemt ontslag na beschuldigingen seksuele intimidatie

Simon Segers

De gouverneur van New York Andrew Cuomo (Democraten) heeft zijn ambt neergelegd als gevolg van het rapport van de minister van Justitie van de staat. Cuomo maakte dit vandaag bekend en zei dat zijn ontslag binnen 14 dagen effectief zal zijn.

Vorige week liet de gouverneur nog weten dat hij niemand ongepast heeft aangeraakt of benaderd. Volgens het rapport zou hij 11 verschillende vrouwen, waarvan velen werkneemsters op zijn kantoor, hebben lastiggevallen. Tijdens zijn aankondigingsspeech liet Cuomo zich echter negatief uit over Letitia James, de New Yorkse minister van justitie die het onderzoek had bevolen. Hij sprak over “partijdigheid en een gebrek aan eerlijkheid in het gerecht”. Cuomo ontkent echter nog steeds dat zijn gedrag grensoverschrijdend was, maar betuigde wel spijt omdat de 11 vrouwen “zich beledigd voelen”. Vele partijleden van de gouverneur riepen al geruime tijd op tot zijn ontslag. Onder hen ook president Biden.

Eerste vrouwelijke gouverneur

Kathy Hochul, de huidige rechterhand van Cuomo, zal zijn ambt overnemen. Zij wordt hiermee de eerste vrouwelijke gouverneur van New York. Zij tweette dat ze akkoord is met de beslissing van de aftredende gouverneur. “Het is de juiste keuze en in het belang van de inwoners van New York. Ik heb gediend op alle niveau’s van de overheid en ik ben de volgende in lijn. Ik ben bereid om de staat te leiden als 57e gouverneur.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen