Filip Dewinter, kopstuk van Vlaams Belang, spreekt van een vergissing. Photo News

Filip Dewinter, kopstuk van Vlaams Belang, spreekt van een vergissing. Photo News

Uncategorized

Dewinter: “Migratiestop invoeren voor het te laat is”

Wijnand Meeus

Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) maakt zich zorgen over de nieuwe bevolkingscijfers van Antwerpen die hij kon opvragen bij NPData. “De omvolking voltrekt zich in snelle schreden”, klinkt het bij Dewinter. “We moeten dan ook zo snel mogelijk een migratiestop invoeren.”

Op 1 januari 2021 telde Antwerpen 529.417 inwoners, 114.733 daarvan hebben geen Belgische Nationaliteit. Ongeveer 51.000 van die 115.000 bezitten een niet-Europees paspoort. In totaal hebben 315.860 inwoners van Antwerpen een migratieachtergrond. Dat is zo’n 59,7 procent. Volgens Dewinter “moet daar dringend een ommekeer komen.” “Door bepaalde linkse activisten en politici gelauwerde ‘hyperdiversiteit’ heeft echter tal van negatieve gevolgen zoals vervreemding, verhoogde criminaliteit, tewerkstelling-, taal- en scholingsachterstand”, zegt Dewinter. “Dit is maar al te voelbaar in Antwerpen.”

(Lees verder onder de tweet)

De grootste groep Antwerpse inwoners met de Belgische nationaliteit, maar een migratie-achtergrond, hebben een Marokaanse achtergrond. In totaal is de groep goed voor 15,6 procent van de inwoners. 11.778 onder hen bezitten enkel over een Marokkaans paspoort.

“Om het tij te keren moeten we zo snel mogelijk voor een migratiestop gaan”

“Terwijl in 1960 nauwelijks 7% van de Antwerpse bevolking een immigratieachtergrond had, is dat in 2021 geëvolueerd tot 59,7% waarvan het overgrote deel een niet-Europese achtergrond heeft”, gaat Dewinter verder. “39,6% van de Antwerpenaren zijn zelfs van niet-Europese afkomst. In de wetenschap dat in 2020 49,4% van de moeders van pasgeborenen een niet-Europese nationaliteit hadden, is de rekening snel gemaakt. Over maximum 20 jaar zal Antwerpen een meerderheid van inwoners van niet-Europese afkomst hebben waarvan het merendeel moslims zullen zijn.”

“Volgens sommigen is dat ‘hyperdiversiteit’, maar door de combinatie met de falende integratie is hier duidelijk sprake van omvolking, want samen met de demografische transitie vindt een cultuuromslag plaats met alle gevolgen van dien: vervreemding, verhoogde criminaliteit en een stevige tewerkstelling-, taal- en scholingsachterstand. Om het tij te keren moeten we zo snel mogelijk voor een migratiestop gaan”, sluit Dewinter af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

32 gedachten over “Dewinter: “Migratiestop invoeren voor het te laat is””

 1. Vivaldi, beschikt over de meerderheid in het parlement en de Wetstraat en wil juist meer vreemdelingen om haar macht te kunnen consolideren. De grenzen sluiten komt er niet met gebeden en kaarsen te branden. Niemand wil nog vechten voor de vrijheid en democratie, laat staan voor onze culturele erfenis. Konijnen focussen zich op lichtbakens en Vlamingen op elektronische drugs als de VRT en VTM en filialen. De strijd van het Vlaams Belang is legitiem maar vindt onvoldoende weerklank. Churchill stond ook alleen in de jaren 1938,1939,1940 en 1941. We zullen moeten geduld hebben op een positieve reactie van de publieke opinie tot de Turkse tanks Brussel ,Gent en Antwerpen bezetten.

 2. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de migratie onze bevolkingscijfers omhoog duwt (samen met het hoger geboortecijfer onder de migranten). Die hogere cijfers vragen meer zorg, meer onderwijsplaatsen, meer geld, meer huizen (die de vraag doet stijgen waardoor de prijzen stijgen en er meer gebouwd moet worden waardoor er meer betonnering is), meer jobs, meer van alles eigenlijk. Zo los je geen problemen op, je duwt het voor je uit en maakt enkel nieuwe problemen, zowel voor ons land als voor hun thuisland dat bekwame werkers en dus inkomen verloren ziet gaan.

 3. Filip Dewinter is de enige politicus die +/- 35 jaar geleden hier al hardop voor waarschuwde.
  Dewinter is “de reden” voor andere partijen om het Vlaams Belang van een regeringsdeelname af te houden.
  Zo gaat dat met politici die begaan zijn met de burger, en die (vooral) gelijk hebben.

 4. Een migratiestop is al lang niet meer genoeg, maar ook gedwongen repatriëring van zij die reeds bewezen hebben ( taal niet spreken, niet werken na jarenlang verblijf, een misdrijf hebben gepleegd) dat ze hier niet thuis horen moet gebeuren.
  Ik denk dat het probleem van omvolking of weigeren van integratie snel opgelost zal zijn.

 5. Ze hebben die meerderheid, maar dan nog gebeurt er niks, wegens koudwatervrees van De Wever. Uiteindelijk zal Vlaanderen gegijzeld blijven door een aantal splinterpartijen, die altijd een monsterverbond met elkaar zullen afsluiten. Ideologie is al lang achtergesteld voor behoud van de macht. Zie maar naar OVLD in de Vivaldiregering. En dat staat op geen beteren. Vlaanderen is de pineut.

 6. Ik vrees dat het paard van Troje al zijn vuil gelost heeft. Sommige delen van onze steden zijn al compleet ingenomen door de ingevoerden. Het enige wat hen nog tegenhoudt is het feit dat het nog steeds autochtonen zijn die de facturen van hun ocmw betalen. Eens zij, dankzij politici als Somers, Close en zelfs BDW zij ook dat onder controle gaan hebben zullen we vluchtelingen worden uit eigen land.

 7. Begin al eens met uitkeringen aan échte voorwaarden te koppelen. Nu is een hand om te bedelen genoeg om rest van je leven alles gratis te krijgen zonder dag werk ( gezinshereniging) Je Stuurt je minderjarig broertje alleen de grens over en de 13 delige familie volgt.

 8. met het marrakesh II pact kunnen de familieleden tot het zevende knoopsgat herenigd worden met de verblijvers alhier.Eén afghaan met papieren kan zijn voltallige kweekvijver naar hier halen,idem met een zwarte of een magrebijn.De EU heeft dit verdrag ondertekend en de lidstaten moeten het uitvoeren ,het VK niet.Landen die de EU verlaten ,verzaken aan die verdragen.Ik denk dat de Oostblok landen terug naar Rusland zullen kijken en de EU verlaten.

 9. Sinds 1974 geldt er een met democratische meerderheid gestemde “Migratiestop” in ons land die later nooit werd herroepen en dus nu nog zou moeten blijven gelden. Wat voor zin heeft het dat de “Wetgevende Macht” iets verordent waar de “Uitvoerende Macht” haar woke voeten ongesantioneerd aan vegen mag en kan ? Rare soort democrazy die schimmelt in onze tricolore fictieve staatskundige farce staat.

 10. In het gunstigste geval zullen onze telegen verbannen worden naar “Reservaten” zoals dat met de autochtone bevolking (“Indianen”) in Amerika gebeurde omdat ze zich niet verdedigden tegen de invasie der blanke allochtonen….

 11. Dat de nataliteit van ons bevolkingssegment beduidend lager is dan dat van anderen, dat liegt niet aan die anderen maar aan ons. Kijk gerust in de eigen zwart-gele boezem het staat er met een uitroepteken in getatoeëerd !

 12. Het is misschien nog niet te laat maar toch al rijkelijk laat. Maar blijkbaar ligt toch niet iedereen daar wakker van. Er is een groen linkse meerderheid aan de macht die kosmopolitisch denkt en dus de migratie en het daarmee samenhangende multiculturalisme gunstig gezind is. Zolang die meerderheid aan de macht blijft zal er niets veranderen, blijven de grenzen open en wordt de moslims in de watten gelegd. De Vlaming heeft zijn lot zelf in handen en moet stemmen voor de partij(en) die resoluut kiezen voor de Vlaming, voor het behoud van zijn cultuur en zijn tradities. In alle geval alleen een migratiestop zal niet volstaan om op termijn Vlaanderen te redden. Er is ook nog de demografische evolutie. Het geboortecijfer bij moslima’s ligt hoog en bij autochtone Vlaamse vrouwen laag. Dit ook speelt een niet onbelangrijke rol in de omvolking. Migratiestop en een gerichte kindpolitiek kunnen nog het tij doen keren.

 13. Door onze “DEMOCRATIE” kunnen zulke praktijken blijven duren! Al hetgeen hierboven geschreven wordt, weten wij allen al jaren! Weten die Vivaldiers immers ook, vegen hun voeten eraan zolang zij de poen kunnen blijven pakken en baas spelen! En OOH: zij mogen zeggen en uitschelden zoveel ze willen (mestkevers), er nog fier op zijn, en zeggen dat ze met die (800.000) NOOIT zullen samenwerken. Foei!

 14. Correctie niet alleen de EU heeft dit ondertekend ook Micheleke brilleke is als een vuurpijl naar Brussel gevlogen om dit voor Belgie te ondertekenen. Kort nadien kreeg hij zijn goed betaald plaatsje in de EU. Zo gaat dit tegenwoordig, en stemmen Belgen nog altijd op die collobo trado partijen.

 15. Gelijk door welk stadsdeel je loopt, zie je dat in het straatbeeld… en overigens niet alleen in Antwerpen en de andere grote steden, maar ook in de kleinere steden en omliggende gemeenten… en door dat overtal is er(/kan er) geen “integratie” meer (zijn) en wordt dit steeds sneller een moslimstaat

 16. Juist daarom trek je als eigenvolkse senior beter een harnas aan bij het opstappen voor sommige trajecten op het openbaar vervoer, ter bescherming tegen fratsen van sommige “jongeren”(ge weet wel !). Tal van andere Antwerpse senioren kunnen dit beamen.

 17. Sinds aug 1974 geldt een met democratische meerderheid gestemde migratiestop in ons land die later nooit herroepen werd. Waarom moet de “Wetgevende Macht” nog wetten stemmen als de “Uitvoerende Macht” er haar voeten kan en mag aan vegen ? Consequent is anders !

 18. De liberalen zijn tevreden met deze toestand, want hoe meer import hoe lager ze de lonen kunnen brengen. Je hebt 5% die wil werken, dus importeren ze er meteen 100.000den, de rest op de ziekenkas/OCMW is toch voor de belastingbetaler…

Plaats een reactie

Delen