VDAB. Foto PhotoNews

VDAB. Foto PhotoNews

Uncategorized

Meer vacatures bij VDAB dan voor de coronacrisis

Wijnand Meeus

De afgelopen twaalf maanden werden 297.928 vacatures ingediend bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Dat is een opvallende 16,4 procent meer dan de twaalf maanden daarvoor. Bovendien overschrijdt het aantal vacatures het niveau van voor de Covid-19 uitbraak.

Vooral de sectoren van metaal, vervaardiging en bouwmaterialen en energie, water en afvalverwerking groeien het sterkste. Meer dan de helft van de vacatures worden ingevuld met dat soort jobs. Ook financiële diensten en openbare besturen behoren tot de goed scorende sectoren. 

In totaal werden in juli 2021 28.262 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld. Ook dat is een duidelijke 64,7 procent meer dan in juli 2020. Ook het jaartotaal van  297.928 vacatures is een stijging van 16,4 procent. Het hoge verschilpercentage ligt volgens de VDAB in lijn met andere positieve signalen over economisch herstel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Meer vacatures bij VDAB dan voor de coronacrisis”

Plaats een reactie

Delen