De vlag met het logo van de Organisatie voor Islamitische Coöperatie (OIC) - Afbeelding: Shutterstock

De vlag met het logo van de Organisatie voor Islamitische Coöperatie (OIC) - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Pan-Islamitische organisatie roept op tot samenwerking en vrede in Afghanistan

Niels Geerinck

Zondag riepen de 57-lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Coöperatie (OIC) op om de vrede te bewaren in Afghanistan. De OIC zal hierbij ook helpen, zo liet ze weten. De organisatie benadrukt met klem dat de “toekomstige leiders” van Afghanistan moeten opletten dat het land geen springplank voor terroristische activiteiten wordt.

Volgens de OIC moet Afghanistan duidelijk kiezen voor een internationale samenwerking. Om zo te voorkomen dat het op termijn een broeihaard wordt voor terroristen. “Terroristische organisaties mogen geen veilige thuishaven zien in Afghanistan.”, aldus de woordvoerder. De OIC concentreert zich vooral rond de geopolitieke macht van Saudi-Arabië en zat zondag samen om de situatie in Afghanistan te bespreken.

Volgens de internationale gemeenschap toont de oproep van de organisatie het wantrouwen in de Taliban aan. De OIC riep ook de verschillende Afghaanse fracties en strijdende partijen op, om hun geschillen op vreedzame wijze op te lossen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Pan-Islamitische organisatie roept op tot samenwerking en vrede in Afghanistan”

  1. De Organisatie voor Islamitische Coöperatie roept op om de vrede te bewaren in Afghanistan. Wat een kluchtzangers zijn me dat. In een Islamitisch land is er enkel “vrede” als iedereen zich onderwerpt aan de Islam. De rest is bullshit.

  2. Mensenrechten en grondrechten worden in de islamitische wereld vaak met voeten getreden. Zo beperkt de sharia wegens de ongelijke behandeling van moslims en niet-moslims de vrijheid van godsdienst, en het bekeren van moslims is vaak strafbaar gesteld. Vrijheid van meningsuiting is bijvoorbeeld slechts toegestaan zolang de geuite mening de beginselen van de sharia niet weerspreekt of als ze kan worden gebruikt om het geloof van derden te verzwakken. Al tientallen jaren wordt gedebatteerd over de positie van de vrouw en de rechtmatigheid van de in de Koran geregelde brute lijfstraffen. Zelfs in geseculariseerde staten wordt religieus recht op deelterreinen gerespecteerd, bijvoorbeeld in scheidingsrecht of erfrecht, wat vanuit westers oogpunt weer strijdig is met de grondrechten van vrouwen, omdat die in de sharia niet als gelijkwaardig aan de man worden beschouwd.

  3. Perfect, dan kunnen de OIC landen de Afghaanse vluchtelingen opvangen. 57 landen kunnen dit samen wel aan en geen cultuurverschillen.
    Allemaal geloven ze in de ‘religie der vrede’.

  4. In Mechelen protesteerden vier burgers tegen de islamisering van de stad en ze werden prompt aangehouden en in een politiecel opgesloten. Vervolgens vervolgd door het parket en veroordeeld door de rechtbank tot gevangenisstraffen. Jürgen Conings had minder geluk die werd opgejaagd door de Armée Belge en dood teruggevonden. Een autopsie werd formeel verboden. De liberale taliban van België en Vlaanderen zijn niet zo vreedzaam en tolerant als sommigen ons willen doen geloven.

  5. Mensenrechten, grondrechten en vrije meningsuiting worden in België serieus beperkt. Probeer eens serieuze kritiek te fulmineren tegen het regime of tegen de toestroom van vreemdelingen of nog weigeren uw woning te verhuren aan een moudjahidine of een controversiële mening te geven over homophilie. Ik hoor onze taliban van de wetstraat al bezig: “haatdiscours & racisme& discriminatie & homofobie”. Passepartout termen die linea recta naar de rechtbank kunnen leiden. België een democratie? Een schurkenstaat en dictatuur lijkt mij realistischer. Alleen politiek correcte zever is hier toegelaten en de staat moeit zich met alles en bepaalt wat u wel en niet mag zeggen. Welkom bij de liberale Belgische taliban.

Plaats een reactie

Delen