Uncategorized

Telenet introduceert niet-doorspoelbare reclame

Wannes Neukermans

Vanaf binnenkort zullen klanten van Telenet een minuut niet-doorspoelbare reclame moeten bekijken voordat ze hun opnames van tv-programma’s kunnen starten. Het Mechelse bedrijf wordt hiermee een pionier in België. Andere operatoren zouden echter snel volgen.

“Er wordt meer dan ooit naar televisie gekeken, via alle mogelijke schermen. Tegelijkertijd wordt meer en meer tv-reclame doorgespoeld. Omdat programma’s bij commerciële zenders grotendeels gefinancierd worden via reclame, staan de investeringen in lokale producties steeds meer onder druk”, luidt de verklaring voor de beslissing in een persbericht van Telenet, DPG en SBS. “Alle Belgische zendergroepen vragen daarom aan de operatoren de invoering van een aangepast, uniform model voor tv-reclame, om de lokale televisiemarkt te versterken.”

Kijkers van de zenders van DPG Media (VTM 1, 2, 3, 4 en Gold) en SBS (Play, 4, 5, 6 en 7) krijgen binnenkort een minuut niet-doorspoelbare reclame te zien voor ze hun opname kunnen starten. De reclameblokken in het programma zelf kunnen wel nog steeds doorgespoeld worden.

Telenet rolt het model uit vanaf eind september 2021. “In eerste fase zijn alle klanten die digitaal tv kijken via de nieuwste Telenet TV-box aan de beurt, later in 2022 volgen alle andere digitale televisieklanten”, aldus het bedrijf. “De update gebeurt automatisch op de decoder, en geldt ook voor kijken op een tweede scherm via bijvoorbeeld Chromecast of via de Telenet TV-app.” Er is wel een zoethoudertje: van zodra het nieuwe reclamemodel geactiveerd is op de decoder, krijgen klanten standaard gratis Terugkijk TV.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Telenet introduceert niet-doorspoelbare reclame”

  1. 1 minuut = tijd om te plassen of iets uit de keuken halen.
    Om de paar jaar kom ik ergens TV tegen en de reclame is nog steeds : tandpasta en wasmiddel die ondertussen witter moeten poetsen dan een supernova.

  2. Pfff, ik kijk al sinds eind maart vorig jaar niet meer naar de vuilniszenders. Ik heb begin dit jaar men abo opgezegd van gva. Dit bespaart me 400€ per jaar en ik voel mij er stukken beter door. Mijn alternatief voor tv is netflix, ruim aanbod én reklame vrij.

  3. Wat een dégoûtante praktijk. Krijg ik dan gratis Telenet voortaan? 😡 Op het internet kun je allerlei gratis diensten benutten omdat er dan reclame door je strot wordt geramd. Niet leuk maar te begrijpen. Hier hebben we te maken met een speler die al jarenlang de abonnementskosten de hoogte instuurt om… Verplicht reclame te moeten zien??!!! 🤮🤮🤮🤮

  4. Ik stel voor dat ze de subsidies voor ‘onze’ Belgische zenders stopzetten en dat ze zelf voor hun inkomsten moeten zorgen, hahahaa, lol, ze zouden er rap uitliggen. Als morgen proximus volgt zeg ik ook men abo op. Ik kijk er nu al bijna nooit naar.

  5. Zelf wordt ik er niet door getroffen. Dat DPG media zoveel mogelijk opkoopt en dat merkt dat het feitelijk niks of nauwelijks opbrengt is hun probleem. Als je dan uitpakt met een hoop zenders met een hoop zever terwijl er reclamevrije tv bestaat is de keuze snel gemaakt. Zelfs het nieuws is nog nauwelijks interessant en vooral gemanipuleerd. De tijd dat dat enkel bij de VRT gebeurt is al lang voorbij.

Plaats een reactie

Delen