Paralympische Spelen Tokio 2020. Foto Shutterstock

Paralympische Spelen Tokio 2020. Foto Shutterstock

Uncategorized

Zelfrijdende bus rijdt judoka aan op Paralympische Spelen

Wijnand Meeus

Een van de zelfrijdende busjes die rondrijdt in het paralympisch dorp in Tokio heeft donderdag één van de atleten aangereden. Daarbij raakte de judoka, die een visuele handicap heeft, gewond aan het hoofd en het been. De kans is groot dat de atleet forfait zal moeten geven voor zijn wedstrijd zaterdag.

Vandaag werd het nieuws bevestigd door producent Toyota. Het bedrijf meldt dat ze de zelfrijdende bussen, genaamd e-Palettes, voorlopig uit circulatie zullen halen. “We betuigen onze diepe spijt aan degene die gewond is geraakt en werken volledig mee met de politie in deze ongelukkige zaak”, klinkt het bij Toyota.

Er waren wel twee opzichters aan boord van de bus, maar die grepen niet in. Deze opzichters zijn net aanwezig om in te grijpen wanneer nodig. Ze dachten volgens een lokale krant dat de judoka wel zou stoppen als de bus naderde, niet wetende dat de judoka een visuele beperking had. Volgens lokale media is het slachtoffer de 30-jarige Japanse judoka Aramitsu Kitazono. Normaal gezien komt de atleet zaterdag in actie in de klasse tot 81 kilogram. De kans is echter groot dat de man forfait zal moeten geven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Zelfrijdende bus rijdt judoka aan op Paralympische Spelen”

Plaats een reactie

Delen