Inger Stojberg. Foto Shutterstock

Inger Stojberg. Foto Shutterstock

Justitie

Deense ex-minister Vreemdelingen staat terecht wegens scheiden migrantenkoppels

Simon Segers

In Denemarken is een afzettingsprocedure gestart tegen Inger Stojberg, een voormalige minister van Vreemdelingenzaken. Zij staat terecht voor het scheiden van migrantenkoppels waarbij de vrouw minderjarig was. De ex-minister riskeert naast haar parlementaire zetel mogelijk zelfs een gevangenisstraf.

Stojberg was lid van de rechts-liberale partij Venstre, maar ze heeft deze intussen onder dwang verlaten. Tussen 2015 en 2019 voerde zij als minister van Vreemdelingenzaken een streng asielbeleid waarbij ze onder andere de strijd aanbond tegen kindhuwelijken. Hierbij heeft ze in 23 gevallen minderjarige vrouwen van hun echtgenoot gescheiden. Een speciale rechtbank moet nu oordelen of de politica hiermee het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens heeft geschonden.

Ramadan

Hoewel Stojberg Venstre verlaten heeft, heeft ze nog steeds een zetel in het Deens parlement. Indien zij veroordeeld wordt kan ze haar mandaat als volksvertegenwoordiger kwijtspelen en uitgesloten worden van toekomstige verkiezingen. Ook een gevangenisstraf behoort tot de mogelijkheden, maar een geldboete is meer waarschijnlijk.

In het verleden kreeg Stojberg ook veel kritiek omwille van haar uitspraken over moslims. Zij zei dat deze beter vrijaf konden nemen tijdens de Ramadan, omdat het vasten hun werkprestaties negatief zou beïnvloeden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “Deense ex-minister Vreemdelingen staat terecht wegens scheiden migrantenkoppels”

 1. Wat is er gelogen aan de uitspraak:
  “Zij zei dat deze beter vrijaf konden nemen tijdens de Ramadan, omdat het vasten hun werkprestaties negatief zou beïnvloeden.”
  Mogen we een kat nog een kat noemen en een koe, een koe?

 2. Hoe kunt u nu het Europees verdrag voor de rechten van de mens schenden voor een ideologie die dit verdrag niet erkennen, en ondergeschikt maken aan de Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam?

 3. Dus een minister wordt voor de rechtbank afgestraft voor haar beleid. Ik dacht dat er zoiets als de scheiding van de drie machten bestond.
  Als het zo is hoort een hele rits Belgische politici, te beginnen bij De Block, evenzeer achter de tralies. Sluit dan maar minstens de helft van ministers uit het verleden op. De door hen aangerichte schade is gigantisch.

 4. Maar dan moet men ook die wetten strikt toepassen. NL: Geen kind huwelijken! Gelijkheid man/vrouw en vrijheid van godsdienst, waarbij mohammedanisme geen godsdienst is, maar een ideologie die de wereld wil veroveren. Kan het niet door het zwaard, dan lukt de verovering wel met wetten die eigen zijn aan die ideologie, zoals eenrichtings-huwelijken en onderwerping in één richting. Een verwittigd man/vrouw is er twee waard!

 5. Als het over een minderjarig meisje gaat, zou men die dame moeten decoreren ipv te vervolgen. De woke wereld vind het natuurlijk normaal dat minderjarige meisjes uit gehuwelijkt worden aan bebaarde vieze oude ventjes, want dat is dan weer cultuur.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen