Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

Herdenking 9/11: Amerika rouwt, Biden hekelt geweld tegen moslims

Simon Segers

Op zaterdag vonden verschillende herdenkingsceremonies plaats in de Verenigde Staten om de 20e verjaardag van de aanslagen op 11 september 2001 te gedenken. President Biden was aanwezig, maar gaf geen toespraak tijdens de plechtigheden. De regering verspreidde wel een vooraf opgenomen toespraak van de president.

Het ging om drie verschillende bijeenkomsten: op Ground zero in New York, aan het Pentagon in Virgninia en in Shanksville, Pennsylvania. Veel prominente figuren, zoals de voormalig Amerikaans presidenten Barack Obama en Bill Clinton, waren aanwezig op de herdenking. Nabestaanden van de bijna 3,000 slachtoffers lazen hun namen een voor een voor. Op de tijdstippen dat de torens geraakt werden, zijn ingestort en andere belangrijke momenten op 11 september 2001, werd een minuut stilte gehouden.

Nationale eendracht

Het Witte Huis gaf voor de plechtigheden al een opgenomen toespraak van president Biden vrij. Hij richt zich aan de slachtoffers, zowel zij die omkwamen als zij die overleefden. “Amerika en de wereld gedenken jou en je geliefden. We gedenken ook al zij die hun leven riskeerden en gaven in de nasleep van de aanslagen”. Biden pleitte verder ook voor nationale verbondenheid. “In de dagen die volgden op 9/11 zagen we overal helden, op verwachte en onverwachte plaatsen. We zagen ook iets zeldzaam: een waar gevoel van nationale eendracht. Eendracht en volharding, de mogelijkheid om zich te herstellen van een trauma.” De president sprak ook vol lof over de Amerikanen die in de afgelopen decennia meevochten tegen terrorisme. Ten slotte drukte hij nog zijn spijt uit voor de wrok en het geweld jegens Amerikaanse moslims in de nasleep van de aanslagen. Hij noemde hen volgers van een vredevolle religie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

17 gedachten over “Herdenking 9/11: Amerika rouwt, Biden hekelt geweld tegen moslims”

  1. Onbegrijpelijk, nadat moslim terroristen 3000 Amerikanen vermoord hebben 20 jaar geleden, komt sleeping Joe vertellen dat de Islaam een vredevolle religie is, en hij is niet alleen die zulke onzin verspreidt gans de westerse media en politici zijn van hetzelfde bedje ziek. De aanslagen in the US op 11/09/2001 wereg gepleegd door moslim terroristen, punt komma aan de lijn.

  2. Quid Guantanomo? Mij is ter ore gekomen dat aldaar mensen opgesloten zitten zonder veroordeeld te zijn voor misdrijven. Zoals in de goelag van Stalin en concentratiekampen van Hitler. Quid Amerikaanse moslims? Waarom heeft men de nazi ideologie buiten de wet gesteld en niet de islamideologie na de aanslagen op 9/11? Luidens de toenmalige president Bush (Amerikaanse warlord) waren die aanslagen een oorlogsdaad tegen de VSA..

  3. Hij “vergat” blijkbaar politiek-correct om haat tegenover “ongelovigen” te vermelden, waartoe tal van Koran Verzen oproepen en waarop terroristen zich konden, kunnen en zullen kunnen baseren om zo hun terreur wanen te kunnen “verrechtvaardigen”(sic) . Die verzen staan 23 keer vermeld in de Koran, google ze gerust eens. Het tart dan ook de logica dat die leidraad voor de Islam, een maatschappijmodel, die tevens religie is, toch gesubsidieerd blijft omdat de Constitutie “Godsdienstvrijheid” waarborgt.

  4. Ik denk dat we beter niet te veel aanstoot meer nemen aan de nonsens die deze oude seniele man uitkraamt!Die kerel is de handpop van gevaarlijke Democraten(Kamala,Pelosi,Ocasio-Cortez en de Squad up) die langzaam maar zeker de lont aan het aansteken zijn in een Amerikaanse samenleving die verdeeld is!Een tweede Amerikaanse burgeroorlog is in de maak net zoals in Europa trouwens!

  5. Het geweld van Moslims tegen anderen ( en van de ene moslimsekte tegen de andere ) , heeft hij waarschijnlijk niet veroordeeld of bij naam genoemd . Dat is politiek niet correct genoeg in de ogen der verdwaasden en lafaards .

  6. We hebben al moslim burgemeesters, partijvoorzitters, … Als nu ook al sleepy Joe de moslimtoer opgaat. Enige remedie is alle imams het land uitzetten, moslims verwijderen en grenzen potdicht sluiten. Niet moeilijk, maar met de huidige slapjanussen die aan de macht zijn, …

  7. Liesbeth, het Midden Oosten is een kruitvat tussen Soennieten en Sjiieten die elkaar naar het leven staan.Probleem is dat ze er in slagen om hun conflicten te exporteren naar de EU(bomaanslagen) en de VS(9/11).Noem mij eens één bevolkingsgroep die overal ter wereld zoveel en dood en verderf zaait in naam van een achterlijke godsdienst?Er is één land in het Midden Oosten die begrepen heeft hoe men dit moet aanpakken en dat is Israël.Zij hanteren de norm oog om oog tand om tand,terwijl wij als Westerlingen onze andere kaak aanbieden om er op te slaan.Ik ben eens benieuwd hoe jij gaat reageren wanneer één van uw geliefden door een spijkerbom aan flarden wordt gereten?

  8. Als zelfs zijn voorganger beweert dat Joe alle kracht in zich heeft om alles te verknoeien waar hij ook maar zijn pollen aan steekt dan moeten dergelijk uitspraken van Joe u niet verwonderen. Bovendien mag u niet vergeten dat Joe niet meer van de jongsten is en mogelijks dementie reeds de kop komt opsteken of anders ie wat teveel aan de fles gelebberd heeft en Korsakov om de hoek komt kijken! In elk geval is er een en ander niet in de haak met old Joe!!

  9. Alexander dat waren slechte moslims !Volgens Joe zijn moslims per definitie vredelievende goede mensen die geen vlieg zouden kwaad doen! Voila zo simpel is dat! Dat Joe en zijn voorgangers dik in de zak gezet zijn geweest door hun “Arabische” moslimvrienden zijn Joe en Co blijkbaar al lang vergeten of misschien is Joe niet meer in staat dit te vatten !Kan ook natuurlijk…

  10. Ik sta stomverbaasd dat er vandaag nog brave allesgelovers zijn die de mythe van 9/11 slikken zonder kauwen. Lezen zij de reguliere media zonder zich ook eens een beetje breder te informeren ?
    Ik mag hier geen links posten, maar wie een beetje zoekt die vindt tientallen rapporten en boeken die aantonen dat de officiele versie een fabel is. Al wie een klein beetje techniek gestudeerd heeft, die kan met het blote oog zien dat daar dozijnen dingen niet kloppen in de officiele versie.
    De 9/11 fabel afwijzen kán niet langer als conspiracy weggezet worden. De bewijzen zijn overdonderend.

Plaats een reactie

Delen