Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Derde coronaprik volgens EMA niet noodzakelijk

Niels Geerinck

Volgens het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is het voor volledig gevaccineerden niet “dringend noodzakelijk” om een derde prik te krijgen. Die zou enkel handig zijn voor mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem, zo voegt de organisatie toe.

Het EMA is momenteel van mening dat alle coronavaccins voldoende bescherming bieden na toediening van twee dosissen. Een derde prik is dus niet noodzakelijk. Het EMA wil toezien dat iedereen minstens twee maal gevaccineerd werd, aangezien één op drie volwassenen in de Europese Unie nog geen twee keer een vaccinatie onderging.

Turkije, Rusland en Israël dienen wel al een derde keer het vaccin toe aan hun kwetsbare bevolking. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland starten in september met de toediening aan deze bevolkingsgroepen. Het EMA onderzoekt nog altijd de gegevens over aanvullende dosissen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Derde coronaprik volgens EMA niet noodzakelijk”

  1. Hela, haatdragend liesje, jij zou in tijden van oorlog je buren verlinken omdat ze ‘bepaalde mensen’ op hun zolder verbergen, want dat was ook tegen de wet. Denk daar maar eens goed over na, je bent geen haar beter dan. Wat een kleutermentalliteit heb jij zeg, en dat voor iemand in de zorg. Ik zou als niet-gevaccineerde niet graag op jou afdeling liggen. U maakt blijkbaar keuzes dus, geen blauwe ogen, geen blond haar, geen verzorging of wat, als ik jou gedachtengang volg, bah.

  2. Heb al minstens 20 vaccins gehad in mijn leven. Dus een antivaxxer kan je me niet noemen.
    Voor deze experimentele gen-therapie ga ik wel even passen.
    Een beetje kritisch zijn, zou toch mogen, me dunkt.
    Trouwens, als je zo overtuigd bent van het vaccin, waarom gooien jullie dan niet alles open ? Integendeel, nu begint men gevaccineerden opnieuw te testen.

Plaats een reactie

Delen